Karina Vestergaard Madsen (EL) skal vikariere for Ninna Hedeager Olsen som teknik- og miljøborgmester. Arkivfoto: Michael Paldan

Sur 😠 Haha 😆 Like 👍

Afløser sygemeldt Ninna Hedeager Olsen: Her er midlertidig borgmester

Enhedslisten København har udpeget gruppeformand Karina Vestergaard Madsen som vikarierende teknik- og miljøborgmester

Rokade: I forbindelse med Ninna Hedeager Olsens sygeorlov har Enhedslisten i København udpeget partiets gruppeformand Karina Vestergaard Madsen som vikar på teknik- og miljøborgmesterposten.

Maria José Nielsen fra Enhedslisten Københavns bestyrelse udtaler i en pressemeddelelse:

»Vi har fuld tillid til at vores gruppeformand Karina Vestergaard Madsen kan varetage hvervet, indtil Ninna Hedeager Olsen er tilbage.«

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/04/07/114231/borgmester-sygemeldt-efter-voldtaegtssag/

Er chefkonsulent

Karina Vestergaard Madsen udtaler i samme pressemeddelelse:

»Vi ser alle frem til at få Ninna tilbage på posten, men indtil da er jeg klar til at passe forpligtelserne som borgmester. Jeg ved at det er en stor opgave, og jeg vil gøre mit bedste for at løse den.«

Karina Vestergaard Madsen er 55 år gammel og har en udeboende datter på 27 år og bor på Østerbro, hvor hun har haft bopæl, siden hun var ganske ung.

Hun har været valgt til borgerrepræsentationen siden 2014.

Hun sidder i økonomiudvalget og socialudvalget og har været gruppeformand for Enhedslisten i København, siden midten af 2017.

I forbindelse med borgmestervikariatet, tager hun orlov fra sit arbejde som chefkonsulent for IT og kommunikation på VUC Lyngby.

Voldtægtssag i lejlighed

Ninna Hedeager-Olsen er sygemeldt, efter et tidligere bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København er blevet sigtet for voldtægt mod en kvinde, da de var begge var til stede ved en fest i teknik- og miljøborgmesterens lejlighed natten mellem 30. marts og 1. april.

Ifølge BT kom det ved et retsmøde tidligere på ugen frem, at manden også skulle have befamlet Ninna Hedeager-Olsen ved samme fest ifølge hendes vidneudsagn. Hun har dog ikke meldt ham for blufærdighedskrænkelse.

Sagen påvirker hende så meget, at hun er sygemeldt.

Karina Vestergaard Madsen tiltræder posten som borgmester fredag. Sagen skal ikke op i borgerrepræsentationen forinden, da der ikke er tale om et permanent skift i borgmesterstolen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Digitale overgreb på Aveny-T

Europaparlamentsvalget: Der er nu åbent for brevstemmer frem til 23. maj