Kløvermarken Tennisklub råder over 11 udendørs og tre indendørs baner. Arkivfoto: Michael Paldan

Elsker 😍 Like 👍

Kløvermarkens Tennisklub har landets bedste medlemsboom

HØJDESPRINGER. Kløvermarkens Tennisklub steg fra 2017 til 2018 fra 664 til 879 medlemmer, og det er årets største medlemstilgang i dansk tennis. Klubformanden nævner bedre tilgængelighed og en ny fuldtidstræner som mulige årsager.

KØBENHAVN: Dansk Tennis Forbund kårer hvert år 15 højdespringere – det vil sige de klubber, som har fået den største medlemstilgang det forløbne år.

Højdespringerne for medlemsskaren fra 2017 til 2018 er netop fundet, og Kløvermarkens Tennisklub kom øverst på sejrsskamlen på en førsteplads delt med Højbjerg Tennisklub.

Kløvermarkens Tennisklub er gået fra 664 til 879 medlemmer – en stigning på 32 procent.

Makkerbørs og mailsvar

Klubbens formand Lars Abat tror, at den imponerende medlemsfremgang skyldes flere ting.

»For det første har det været godt vejr! Og så er vi blevet bedre organiseret, det er lettere for medlemmerne at komme ind i klubben, og så er vi blevet bedre til at besvare spørgsmål til klubben på mail. Vi er jo en frivillig organisation, men vi har fået en fast mand på kontoret 10-12 timer om ugen, som blandt andet tager sig af sådan noget som at besvare mails,« fortæller formanden.

Klubben har en makkerbørs, hvis potentielle nye medlemmer ikke har nogen makker at spille med.

»Man skal jo helst være mere end én til at spille tennis, og når man kommer ned i en klub som nyt medlem, kan det godt være svært at finde nogen at spille med,« siger Lars Abat.

Man kan også prøve at spille på et træningshold.

»Vi har åbne træningshold to-tre timer mandag-lørdag, hvor man kan melde sig til fra gang til gang for 50 kroner via vores digitale bookingsystem, og så kan man interagere med andre og fortsætte med at spille, hvis man har lyst,« siger Lars Abat.

Ny fuldtids cheftræner

Endelig har klubben skaffet økonomisk råderum til at opruste på trænerfronten.

»Vi har ansat en fuldtids cheftræner. Vores juniorafdeling er jo vokset fra 120 til 170 medlemmer, så der er brug for en større indsats, end frivillige forældre på sidelinjen kan magte – det er alt for stort et arbejde.«

»Alle de her tiltag er ikke så meget for at øge tilgangen, men mere for at fastholde medlemmer. Vi ved historisk, at der kommer 50-100 nye medlemmer om året, fordi der flytter folk til, og fordi børn bliver store nok til, at de får lyst til at gå til tennis. Hvis man har den tilgang og kan fastholde de medlemmer, så kan du jo vokse som klub,« siger formanden.

Han mener endda, at effekten af de forskellige tiltag måske først vil vise sig, når medlemstallene for 2018-2019 foreligger til næste år.

Lørdag 4. maj holder 250 tennisklubber i Danmark Tennissportens Dag – et landsdækkende åbent hus-arrangement.

Kløvermarkens Tennisklub slår denne dag dørene op klokken 11.00-14.00, hvor interesserede kan prøve at spille tennis og få en snak med klubfolkene.

Klubben holder til på adressen Kløvermarksvej 34, og du kan læse mere om klubben og finde link til bookingsystemet på www.ktk-tennis.dk.

Og så har klubben i øvrigt sin traditionelle standerhejsning nu på søndag 28. april klokken 13.00.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Mænd spiste sammen mod ensomhed

Digitale overgreb på Aveny-T