Til sommer skulle der gerne komme bedre styr på cyklerne på Solbjerg Plads ved Frederiksberg Centret og CBS, når i alt 600 nye cykelparkeringspladserne tages i brug. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

600 cykelparkeringspladser på vej

P-ØER. I løbet af sommeren bliver det lettere at finde en parkeringsplads til sin cykel ved Solbjerg Plads og CBS´ hovedbygning.

TRAFIK: Cykelparkering ved Frederiksberg Centret og CBS er en stor udfordring på. Cyklisterne har svært ved at finde parkeringspladser, og de øvrige fodgængere generes af parkerede cykler, der står i vejen. Derfor er CBS og Frederiksberg Kommune på vej med i alt 600 nye cykelparkeringspladser.

Frederiksberg Kommunes del af projektet omfatter etablering af to cykelparkeringsøer på Solbjerg Plads samt opsætning af cykelstativer på arealet mellem Solbjerg Plads og Frederiksberg Centret. Desuden opsættes 25 cykelparkeringspladser nord for den gamle stationsbygning. I alt bliver der 223 flere cykelparkeringspladser på kommunens arealer.

Borgmester Simon Aggesen (K) glæder sig over de nye pladser:

»Vi arbejder kontinuerligt for at gøre Frederiksberg cykelvenlig, og her er cykelparkeringspladser vigtige. Det er nemlig en klassisk udfordring at finde cykelparkeringspladser i en tæt bebygget by. Jeg håber, at de nye cykelparkeringspladser vil skabe en forbedring for alle i området – både for cyklisterne og for de øvrige trafikanter, som forhåbentlig generes mindre af cykler, der står i vejen.«

Adfærd smitter

CBS står for etablering af 377 cykelparkeringspladser – henholdsvis vest for hovedbygningen, hvor arealet med cykelparkering omformes og udvides, samt nordøst for bygningen, hvor den eksisterende cykelparkering optimeres.

»CBS ser frem til at kunne tilbyde flere cykelparkeringspladser på campus. Til studiestart sættes der fokus på god cyklistadfærd i området, så parkering, tilgængelighed og ophold bliver en bedre oplevelse for alle i fremtiden,« udtaler René Steffensen, direktør for CBS Campus Services.

Også formand for kommunens by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), ser frem til en større kapacitet. Han opfordrer alle cyklister til at bruge de nye cykelparkeringspladser:

»Adfærd smitter. Hvis først der står en masse cykler i vejen et sted, ja så er andre mere tilbøjelige til bare at stille deres cykler samme sted. Den mekanisme skal vi forsøge at undgå – og her er det naturligvis vigtigt, at vi så tilbyder de rette betingelser i form af cykelparkeringspladser. Det gør vi nu sammen med CBS.«

Klar inden metroen

Arbejdet med at anlægge cykelparkeringspladser er så småt gået i gang. Cykelparkeringen på Solbjerg Plads står færdig inden metroens åbning, mens de øvrige cykelparkeringspladser står klar til studiestart på CBS.

Anlægsarbejdet vil foregå hverdage i tidsrummet 7-18. Der kan opstå mindre gener i form af støj og anlægskørsel.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Gennemskuelig og bæredygtig energi med Blue Energy

Apokalypse: Verdens sidste udstilling