Mandag var der blandt andet ild i et skraldestativ på Holsteinborgvej ved Kirkebjerg skole. I alt var der 13 påsatte brande i Vanløse anden påskedag. Privatfoto fra Facebookgruppen 2720 Vanløse

Vanløse gik op i røg anden påskedag

Anden påskedag måtte politiet rykke ud til flere påsatte brande i Vanløse.

 Det var ikke nogen fredelig 2. påskedag i Vanløse.

Siden klokken 13 var der i alt 13 containerbrande rundt omkring i Vanløse, særligt ved Lønstrupgård og Kirkebjerg Skole.

Til DR har vagtchef fra Københavns Politi, Jesper Frandsen udtalt, at der ’kun’ er sket materiel skade og ingen er kommet noget til.

Ifølge DR er det ikke lykkedes politiet at få fingre i de personer, der står bag.

På Facebookgruppen 2720 Vanløse var der dagen igennem opslag fra borgere, der havde set og hørt flere brande i Vanløse.

Paludan i Vanløse

Brandene skete samme dag som den racismedømte prædikant Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs kom til Vanløse ved Grøndalsparken ved Finsensvej/Jernbane Allé.

Det medførte massivt politiopbud og ifølge Local Eyes flere anholdelser.

Og så var der en helikopter, der hang over Vanløse i flere timer, så påskefreden blev forstyrret.

På Facebookgruppen 2720 Vanløse harcelerede flere bruger over, at deres videoer og opslag om demonstrationen var blevet slettet.

En af administratorene skrev efterfølgende:

»Vi har lukket for flere kommentarer til diverse opslag angående demoen i Vanløse i dag. Og umiddelbart vil fremtidige opslag blive slettet, da vi må konkludere, at han (Rasmus Paludan, red.) har fået nok opmærksomhed i gruppen her.

Da der har været rigtig mange opslag, kan du også opleve, at dit opslag er slettet uden du har fået besked, da vi administratorer har vurderet, at der var nok lignende opslag, eller på anden måde ikke levede op til, hvad som skal være i denne gruppe, eller at det er blevet anmeldt at andre medlemmer. Gruppen er om Vanløse, for Vanløse og i en god tone og positiv ånd med respekt for hinanden.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Alternativet vil nedkøle Frederiksberg om sommeren

Så er der fest: Nørrebro-bryggeri uddeler 200 gratis øl