Foto: René Mølskov

Selvudvikling i forkert bilretning

Af Githa Schultz

Den bedste rejse, jeg har foretaget mig og der gjorde mig klar til at erobre livet og verden udadtil. Var rejsen indad.

I 90ernes årti stod den på selvudvikling. Skab Dit liv Træningen, Bionenergitik- og Holistisk internat med Gestaltterapi. All included grænseoverskridende madning med bind for øjnene og sukkelyde. Primalskriget eller Den Internationale Latterklub med ”Fake it until you make it,”  julemandslatter I, II og III.

Der var slet ikke grænser for selvudviklingsmulighederne. I 90erne kunne man tage uddannelsesorlov fra sit job med et års A-kasse understøttelse og var sikret sit arbejde, når man vendte hjem.

Jeg kiggede på blomsterbindingskursus på Hawaii eller delfinsprog på Tongaøerne. Men endte på et universitet i Firenze og læste kunsthistorie og italiensk. Lejede min Vesterbro lejlighed ud. Afsted til Italien og drak for meget slotsvin i Toscana for min understøttelse. Levede som i en drøm i en Schweizisk kunstproffessors 90 hektar grund med seks huse på og med sanserne godt fodret på vej til at finde migselv. Jeg fik en tysk kæreste. Så mit tyske blev meget bedre end det italienske.

Efter en omgang intensiv selvudvikling. Har hjernen ligesom lagt sig i en form for selvindvikling, da den skal efterleve det tillærte for eksempel Girafsprogskursus. Et non violent kommunikationskursus,  man kan lære at tale, inspireret af dyret med det største hjerte, nemlig giraffen.

”Skab Dit liv Træningen” var en af de helt store tankerenselses oplevelser og åbenbaringer. Fire dages internat fra 10 morgen til 22 aften og hjernen var renset. Vi lå i sovesal og kunne trøste hinanden i grædende fosterstilling, når kurset gjorde rigtigt nas i egen sjæl.

Jeg havde lånt min daværende kærestes røde bil, der var plasket til med DBU bannere. Skulle også finde ud af om jeg egnede mig til et fodboldliv i pressetoppen og en Georg Jensen dessertske som tålmodighedsgave fra DBU bestyrelsen til fruerne hvert år. Byttede min dessertske til noget praktisk hvert år.

Jeg tilbød mine nye ”Skab Dit liv Træningen”  kursus venner at køre dem hjem efter endt kursus.

Fra Midtsjælland og ind gennem byen og ned ad ensrettet i modkørende retning. Selvfølgelig så politet min søndagsbilisme, det røde lyn med bannere.

”Er det din bil?” spurgte betjenten.

”Nej det er min kærestes.”

Flere spørgsmål og enstavelses svar lige indtil selvudviklingsspørgsmålet kom i spil. For da betjenten spurgte mig ”Hvor er du på vej hen?” var det som om min hjerne stoppede op i Matrix slowmotion og jeg nok nærmest selv lignede et stort guddommeligt filosofisk universelt spørgsmålstegn.

”Hvor er jeg på vej hen?” gentog jeg.

Det var godt nok et svært spørgsmål af eksistentiel karakter sådan efter fire dages internat på Midtsjælland. For var jeg på vej ind i en nye fase, på vej ud af forholdet, på vej i kollektiv, hvordan med fremtiden. Bare ganske simpelt at svare hjem, var helt uden for tankerækkevidde. Og pludselig der i filosofi tankemylderet,  stod jeg med en konkret alkoballon i hånden tilgengæld. Den viste selvfølgelig ædru. Jeg var bare fuld af nye overbevisninger selvom ensrettet  i 3-sporet retning den forkerte vej, ikke ændrer sig, selvudviklingskursus eller ej.

Heldigvis følger heldet nogle gange de tossede eller selvudviklede, som har set åbenbaringen i blinde. For politiet de lod mig køre videre uden bøde. Til gengæld da jeg skulle hente min uplettede straffeattest til jobbet som stewardesse på Station 1, sagde den garvede politibetjent.

” Den er ren, men det er kun fordi vi ikke har bustet dig uden cykellygter.”

Til gengæld er jeg både stukket af fra en P-skade, kørt ind i en parkeret bil og revet et spejl af, smadret DBU bilen ved at køre ind i begravelses deltagendes parkerede bil og taget 4 bremsecirkelture i glatføre ved rødt lys med DBUen. Så de ventende buspassagerer, var ved at tabe underkæben. Men synes faktisk det på trods, kører supergodt, det selvudviklede liv.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

‘Møntvask’ fortæller historier og spiller live musik

Skøjteprinssernes klub