Bevægelsestorvet. Illustration: Københavns Kommune.

Remiseparkens grønne fremtid

MARKANT LØFT. Anlægtsloftet fik politikerne til at udskyde revitaliseringen af Remiseparken, men nu bliver planerne ført ud i livet i 2020. Remiseparken skal moderniseres og skybrudssikres for i alt 57 millioner kroner.

URBANPLANEN: Som et led i udviklingen af Urbanplanen bliver Remiseparken nu moderniseret og skybrudssikret. Planerne for Remiseplarken har hidtl samlet støv i skrivebordsskuffen, og i december måtte politikerne udskyde planerne på grund af anlægsloftet.

Men nu oplyser Københavns Kommunes teknik- og miljøforvalning, at det 59 millioner kroner dyre projekt, der indeholder bevægelsestorv med træningsaktiviteter, flere end 230 nye træner og en skatepark, bliver klar sidst på sommeren i 2020.

»Med renoveringen får vi givet Remiseparken et ordentligt løft. Vi etablerer forskellige aktiviteter og forbedrer den grønne oplevelse, ligesom vi også sikrer parken mod oversvømmelser efter skybrud. Når parken står færdig, vil de nye funktioner forhåbentligt bidrage til at skabe en masse liv og energi i området,« siger centerchef i teknik- og miljøforvaltningen Henriette Hall-Andersen.

Nyttehaverne. Illustration: Københavns Kommune.

Areal som en fodboldbane
Når den nyrenoverede park står klar, kan man blandt andet gå på opdagelse i et nyt område i den vestlige del af parken. Her plantes nye elletræer, buske og farverige stauder på et areal, som svarer til ca. en fodboldbane.

Det nye område skal ikke bare give de besøgende en bedre naturoplevelse og booste biodiversiteten, men også sikre, at parken fremover ikke står under vand, når et skybrud rammer.

Det bliver derfor etableret i en såkaldt lavning, hvor man sænker terrænet, ligesom der laves en regnvandsgrøft, som sørger for, at overskydende regnvand fra parkens stier kan løbe ned og give liv til områdets planter. Og det nye dyre- og planteliv, som pibler frem, vil kunne opleves fra allernærmeste hold fra en ny oplevelsessti, som vil sno sig mellem træerne og over grøften. Stien bliver lavet af metalriste og vil være hævet over jorden, så der er kig direkte til jordbunden.

Nyttehaver
Udover de nye naturoplevelser kommer parken i fremtiden også til at byde på en række nye og spændende faciliteter.

Blandt andet etablerer man nyttehaver med et udekøkken, hvor det er muligt at dyrke grønsager og urter eller høste frugter fra cirka. 30 nye frugttræer, hvis man har hang til jord under neglene.

Elleskoven. Illustration: Københavns Kommune.

Afspærring frem til årets udgang
Anlægsarbejdet begynder først i april. Mens entreprenøren arbejder, vil den sydlige del af parken være afspærret fra arbejdet går i gang og frem til udgangen af 2019. Herefter afspærres resten af parken, indtil projektet er afsluttet. Dog vil der i hele anlægsperioden være adgang til både Byggelegepladsen og Bondegården, som begge holder åbent som normalt. Grundet arbejdets omfang vil der være perioder med støj, støv og begrænset areal at færdes på.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kontrollør Mark Abildgaard. Foto: René Mølskov0

Han kontrollerer din oplevelse

Blå felter på vej til cyklister i omstridt rundkørsel