Han kontrollerer din oplevelse

Mark Abildgaard er en af de i alt 250 kontrollører i Tivoli. Hver og en skal de finde deres egen stil og målrette deres service den enkelte gæst.

Der er kun to børn med ’Den lille drage’ og det giver Mark Abildgaard chancen for at give dem en ekstra oplevelse. Med stor omsorg for deres oplevelse, med tryllekunstner og med klovnenæse gør han sig umage. Ud over det forventelige.

LINK: TIVOLI-FORSIDEN

»I Tivoli har vi friheden til at personalisere vores service. Så der ikke er nogen opskrift på, at sådan her skal det være. Sikkerhedsreglerne skal sidde der hver gang, men derefter kan vi gøre oplevelsen på vores måde.«
Den 38-årige kontrollør har i alt været i Tivoli i otte år. Og den personaliserede service er udviklet over tid. For det har ikke altid været ham, der stod først med jokes, pjat og ekstra sjov. Men en dag gik det op for ham, at Tivoli netop handler om magi og fantasi. En dag kom han ufrivilligt til at punktere magien for en far og søn på besøg i haven.
»Det var mit største nederlag. Ovre på linje 8, hvor der kommer en lille dreng, og spørger: »Er det rigtigt at linie 8 kører ud til Bellahøj?« Og jeg mener jo, at man skal sige det korrekte, så jeg siger, nej, det gør den ikke, den kører rundt i Tivoli. Og faren står med armene ud til siden og siger, kom nu, spil nu bold,« fortæller han.

SE OGSÅ: ALLE TIVOLI-PORTRÆTTERNE

Derefter gik han hjem og tænkte over, hvad hans rolle i Tivoli egentlig var. Og hvad han ville have den til at være
»Tivoli er jo et magisk, fantasifuldt sted, og det skal man også spille med i,« siger han.
Det magiske frirum, som Tivoli er for gæsterne er det i midlertid også for de ansatte, forklarer Mark Abildgaard.
»Vi ved rigtig meget om, hvad der foregår herinde, hvem er kærester med hvem og hvilken forlystelse skal nu repareres. Det kan være ret befriende; Når man læser aviser, er der så meget død og ødelæggelse. Og det er et frirum fra alt det herinde i Tivoli.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dans med Børn og Bedste

Remiseparkens grønne fremtid