Nu skal overgangen fra cykelsti til rundkørsel gøres mere tydelig. Arkivfoto: Martin Sørensen

Blå felter på vej til cyklister i omstridt rundkørsel

TRAFIKALT. Kommunen går nu i gang med årets asfaltarbejder. På Østerbro skal der blandt andet ny asfalt på Borgmester Jensens Allé, i Øster Søgade og på Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads.

Der har været mange kritiske røster omkring trafikken i rundkørslen i Sankt Kjelds Plads, da Klimakvarteret på Østerbro blev lanceret.

Mange trafikanter har beskrevet det som utrygt for cyklister, at der er så smal plads, og der ikke er cykelsti frem til rundkørslen.

Omvendt har kommunen fremhævet, at det er mere sikkert at blande trafikken før en rundkørsel end at skille den.

Derudover har niveauforskellene i asfalten også været kritiseret.

Sidste lag asfalt

Efter den heftige kritik mødtes embedsmænd i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune med lokale kræfter, blandt andet lokaludvalget. Og der er ændringer på vej.

»Lige nu afventer vi, at vejret bliver varmt nok til, at vi kan udlægge det sidste lag asfalt (slidlaget) på kørebane og cykelsti,« oplyser centerchef Mikkel Balskilde Hansen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Herefter vil der blive mere tydeligt signaleret, at der er cykler på vejen, om end der ikke bliver en cykelsti.

Melder ud senere

»Når slidlaget er udlagt, vil der ved overgangene fra cykelstier til kørebane blive etableret felter i blå termoplast, som vil øge bilisternes opmærksom på cyklisterne. De blå felter vil endvidere blive suppleret med cykelsymboler. Der er således forskellige tiltag på vej, som har været drøftet med de lokale i området,« siger han og nævner, at de vil oplyse nærmere.

»Vi melder nærmere ud om den samlede løsning, når vi er helt klar til, at arbejdet kan udføres, men udlægning af slidlaget er altså en forudsætning for, at der kan arbejdes videre med den justerede trafikløsning,« fortæller Mikkel Balskilde Hansen i emailen. 

I Klimakvarteret er der plantet hundredevis og træer samt buske, hvor der tidligere var asfalt. Det skal optage vand og hindre oversvømmelser i kvarteret ved heftige regnskyl.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Remiseparkens grønne fremtid

Vinder-kantine åbner for alle