HELLE HELLE. FOTO: CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL.

Kom ind bag murene på Christianshavn

BOGFESTIVAL. Tre dage – fra 25.-27. april – inviterer Christianshavns Bibliotek til den årlige Christianshavns Bogfestival. I år er temaet ¿MURE¿, der byder på pop-up-scener, forfattere og et stærkt musikprogram.

CHRISTIANSHAVN: Med tre pop-up-scener, højaktuelle forfattere og et stærkt musikprogram inviterer Christianshavns Bibliotek til en fejring af litteraturen, denne gang med temaet ’MURE’.

Festivalen finder sted i dagene 25.-27. april – alle dage klokken 12.00-02.00 – i HAL C på Christiania, i Pejsestuen i Sofiegårdens Kollegium og på Det Kongelige Danske Kunstakademis bibliotek og har bl.a. Katinka, Helle Helle og Morten Pape på programmet.

Sammen med forfattere og kunstnere bliver murene, vi bygger, både de fysiske og dem i overført betydning, anskuet aktuelt og historisk. Publikum kan bl.a. glæde sig til at finde murenes gemte historier til byvandringer, høre gåsehudsfremkaldende true crime gys fra gamle dage og opleve forfattere såsom Helle Helle, Mathilde Walter Clark og Kim Fupz Aakeson i samtale om deres forfatterskab.

Med pop-up-scener på Christiania, Sofiegårdens Kollegium og Det Kongelige Danske Kunstakademis bibliotek bevæger festivalen sig ud i bydelen for at undersøge, hvad der får os til at bygge mure, rive dem ned igen, og hvilken betydning murene har for dem, der bor i nærheden af dem.

Med fængselspræst

Festivalens hovedscene er Hal C på Holmen, hvor bl.a. Helle Helle, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, Kim Fupz Aakeson, Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Hanne Richardt Beck og Karen Fastrup er på programmet. Flere af forfatterne får selskab på scenen, f.eks. Kim Fups Aakeson, der sammen med fængselspræst Erik Asbjørn Adrian skal tale om skyld og uskyld, sorg og skam.

Christianshavns Bogfestival byder også på lokalt true crime-gys. Sammen med postdoc Pernille Ulla Knudsen kan man komme med på smedesvend Christian Julius Jensens sidste vandring fra fængslet på Nytorv til retterstedet ude på Amager i 1857. Jensen havde i jalousi dræbt sin sovende kone i familiens lille lejlighed i en baggård i Sofiegade på Christianshavn og blev som den sidste i Danmark henrettet i fredstid.

Berlinmurens skæbner

Mure, der former byer og mennesker I år markeres 30 års dagen for Berlinmurens fald. Journalist og forfatter Lasse Soll Sunde, der er bosat i Berlin, vil på Christianshavns Bogfestival fortælle om Berlinmurens skæbner og historie.

Murene bliver også anskuet lokalhistorisk med Britta Lillesøe i front. Lillesøe var en af de første, der i 1965 flyttede ind på Sofiegården på Christianshavn – et af de mange huse, der var blevet dømt ubeboelige af Københavns Kommune og stod til at skulle nedrives. Her boede Britta sammen med 60 andre såkaldte slumstormere (heriblandt Kim Larsen) indtil 1969, hvor Københavns Kommune gjorde alvor af beslutningen om at rømme Sofiegården og jævne bygningerne med jorden.

Katinka på scenen

Når aftensolen falder på, går albumaktuelle Katinka på scenen i Hal C med sin ukulele og sit personlige tekstunivers, der trækker tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Hele dagen vil den rullende bogcafé sørge for kaffe, kage og croissanter. Man kan tilmed købe et digt til kaffen og få det læst op. Gastrotrucken vil sælge lækre bao buns, så ingen skal nyde litteraturen på tom mave. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Borgere: Slut med forurenet luft og utryghed

‘Møntvask’ fortæller historier og spiller live musik