Gunvor Bjerre har boet i Kartoffelrækkerne i mere end 40 år. Hun er med i arbejdsgruppen, der vil have trafikken væk fra området ved Sortedams Sø. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Borgere: Slut med forurenet luft og utryghed

Et grønt ønske. En gruppe borgere vil have trafikken i området ved Sortedams Sø ledt uden om kvarteret og have flere rekreative områder. Den såkaldte ’superblok’ vil blive diskuteret på et borgermøde 24. april.

Initiativ: En gruppe borgere i området ved Sortedams Sø har fået nok af smogfyldt luft og tæt trafik, der skaber utryghed i kvarteret.

De vil have en såkaldt superblok. Et fænomen, hvor der på vejene, der er omfattet af superblokken, er en hastighedsbegrænsning på 10-30 kilometer i timen, så gennemkørende trafik har øget incitament til at køre uden om. Samtidig skal man udvide de grønne områder, måske endda inddrage vejbanerne til rekreative områder, som det er set gjort i Barcelona, hvor superblokken er etableret og flere er på vej.

Gunvor Bjerre er med i arbejdsgruppen bag ideen, og hun er helt klar over, at det er et ambitiøst og dyrt projekt. Men hvis Københavns Kommune oprigtigt har en målsætning om at blive en grønnere by, bør de overveje et projekt som dette, mener Gunvor Bjerre, der selv bor i Wilhelm Marstrands Gade og betragter trafikken i de nærliggende gader.

En bilfri søgade

»Webersgade er en forfærdelig gade, for hele strækningen fra Sølvtorvet og ned til Søerne er så forurenet, og bilerne kører så hurtigt på Øster Farimagsgade, hvor der ligger flere skoler,« siger hun og tilføjer, at mange bilister ikke overholder hastighedsbegrænsningen på 50 kilometer i timen.

Hun drømmer blandt andet om en bilfri Øster Søgade.

»Nu har den været ensrettet i seks-otte år på grund af metrobyggeriet, men nu hvor den er blevet tosporet igen, er der igen meget trafikeret. Det ville være skønt, hvis den gade kunne blive et rent rekreativt område,« siger hun.

Mere plads til leg

En af gevinsterne ved superblokken er, at man, ved at lede trafikken uden om kvarteret, skaber plads til flere grønne oaser og bedre forhold for caféerne, der vil få mere plads til udeservering. Og de grønne områder ville være fantastisk for børnene i området, mener Gunvor Bjerre.

»I Kartoffelrækkerne har man sådan nogle legestykker, som er etableret midt i gaden, hor børnene kan lege. Det ville da være fantastisk, hvis det også kunne blive tilfældet i Ryesgade-kvarteret. Det er et mirakel, at børn kan lege midt på gaden i København.«

Du kan høre mere om ideen om superblokken og komme med input, når arbejdsgruppen inviterer til informationsmøde onsdag 24. april fra klokken 20-21 på Øster Farimagsgade Skole.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Oplev Anne, Sanne og Lis ved Grøn Koncert på Amager

Kom ind bag murene på Christianshavn