Dorthe Eren er formand for Karens Minde Kulturhusforening, der har stået bag den renovering af huset, som nu er færdig. Hun vil derfor være en af talerne ved eftermiddagens åbningsarrangement. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Like 👍

Kulturhusforeningen søger: Vil du støtte Sydhavnens fællesskab?

Kulturhuset Karens Minde drives af den lokale forening ‘Karens Minde Kulturhusforening’, som altid kan bruge flere medlemmer og frivillige hænder til at sikre et væld af kulturelle arrangementer i Sydhavnen.

Sydhavnen rimer på fællesskabsånd – i hvert fald hvis man ser bort fra det rent bogstavelige. Et af de steder, hvor fællesskabet trives, er i kulturhuset Karens Minde, der drives den lokale forening ’Karens Minde Kulturhusforening’, hvor Dorthe Sørensen Eren er formand:

»Karens Minde er et foreningsdrevets kulturhus, der har en driftsaftale med Københavns Kommune. Det betyder, at der er nogle mål, vi skal leve op til hvert år, som vi aftaler med kommunen, men ellers er det os, der bestemmer, hvilken retning kulturhuset skal gå. I Karens Minde Kulturhusforening føler vi virkelig et stort ejerskab til det her hus, og vi vil gerne bakke op om, hvordan det skal drives,« siger hun.

Karens Minde Kulturhusforening er en ganske almindelig forening, hvor man kan melde sig ind, hvis man vil støtte det lokale kulturliv.

Skal du være med?

Onsdag 24. april er det tid til kulturhusforeningens årlige generalforsamling, hvor alle er velkomne til at deltage.

»Hvis man melder sig ind her, så melder man sig ind i Sydhavnen og ind i fællesskabet. Hvis man gerne vil have indflydelse på, hvad der sker i det her kulturhus, og hvilken retning det skal gå i, så kan man melde sig ind i foreningen eller man kan bare møde op til generalforsamlingen og give sin mening til kende. Man kan selvfølgelig også stille op til bestyrelsen og få indflydelse,« forklarer Dorthe Sørensen Eren.

Hun slår også fast, at selv om Karens Minde Kulturhusforening har en driftsoverenskomst med Københavns Kommune, så er der altid god brug for frivillige kræfter:

»Vi er meget af afhængige af vores mange frivillige kræfter, som jo for de flestes vedkommende er medlemmer af foreningen. Jo flere medlemmer vi har, som vil hjælpe til frivilligt, jo mere kultur kan vi skabe. Vi bruger så få penge som muligt på repræsentation, så alle de penge, vi får ind i kontingenter kan gå til Kulturfonden. Det er en fond, hvor man kan søge om støtte, hvis man holder et arrangement i Karens Minde Kulturhus og man lige mangler til nogle materialer eller en lydmand eller sådan noget,« forklarer Dorte Sørensen Eren.

Hvis du vil støtte op om Sydhavnens kulturelle fælleskab ved at melde dig ind i Karens Minde Kulturhusforening, så koster det 100 kroner om året.

Læs mere her: kmkulturhus.dk/bliv-medlem/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Gadeidrætten går i gang i Mjølnerparken

Nordhavn-succes eksporteres til Nørrebro