Arkæologerne har blandt andet fundet denne træbrønd. Foto: Københavns Museum

Wow 🤩 Like 👍

Historien bliver gravet frem: Velbevarede levn fra fortiden

Arkæologerne graver på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade – og de gør interessante fund om Københavns historie.

Arkæologer fra Københavns Museum har fundet nogle meget velbevarede levn fra Københavns fortid på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade. Hjørnegrunden ligger i udkanten af det middelalderlige København. Området har været benyttet siden middelalderen, først til haver til Københavns Slot og et kloster og siden i 1600- og 1700-tallet til bebyggelse.

Åbent hus i udgravningen

Lørdag 27. april kl. 12-16 viser vil arkæologerne hver halve og hele time fortælle om udgravningen. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Den befæstning, som omkransede København i middelalderen, har gået igennem området, og man vil få mulighed for at se den tørveopbyggede vold fra middelalderen, ligesom der er fundet spor af den foranliggende voldgade, hvor soldater og andet godtfolk har kunne gå langs volden. Voldgaden er så velbevaret, at der stadig ses tydelige hjulspor.

Tværs gennem udgravningen går også en meget stor muret rende fra Chr. 4.s tid, der har fungeret som afvandingskanal for byens kloak- og regnvand. Fra områdets anvendelse til bebyggelse i 1700-tallet er der også fundet en brønd i træ med intakt pumperør af en udhulet træstamme.

I de tykke kulturlag på udgravningen er der fremkommet et utal af fund, bl.a. flere mønter, dyreknogler og potteskår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Ni-årig efter brand på Strandboulevarden: Tak for hjælpen

Miljøkajakken er på vandet: Skal du ud på en miljørigtig rotur i Københavns Havn?