Der vil kun være én fælles akutmodtagelse, og dette vil have en stor positiv betydning for patienter såvel som de ansatte på hospitalet. Foto: PR

To hold dyster om at bygge akuthospital på Bispebjerg


DYST OM KONTRAKT: To joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at dyste om, hvem af dem, som skal bygge fremtidens akuthospital på Bispebjerg. De to entreprenørkonsortier er RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti, hvoraf begge er italienske.

Begge parter er veletablerede på det danske marked og har stor erfaring indenfor komplekse byggeprojekter. Rizzani de Eccher står i spidsen for projektet ’Fjordforbindelsen’, som blandt andet omfatter broen over Roskilde Fjord. Salini Impregilo har stået for metrobyggeriet i Danmark.

Byggeriet bliver 77.500 kvadratmeter, og kontrakten har en værdi af 1,5 mia. kr. I starten af 2020 skal kontrakten underskrives. Det er altså også herefter, byggeriet forventes at gå i gang.

Én fælles akutmodtagelse

En af de helt vigtige features ved det nye hospital er, at der vil blive etableret en fælles akutmodtagelse. Dette betyder, at der kun vil være én indgang til hospitalet, patienterne vil opleve et mere sammenhængende behandlingsforløb, og speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen.

Det forventes, at det nye hospital er parat til at åbne dørene for patienter i 2023.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Spis sammen i Solbjerg Have

Morten Buschmanns spændingsroman som lydbog