Uroligheder på Nørrebro i København, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan har afholdt demonstration i området søndag den 14. april 2019. Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

Like 👍

Politiet siger nej: Paludan må ikke demonstrere på Blågårds Plads

Lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, kommer ikke til at demonstrere på Blågårds Plads i dag, som han ellers havde varslet.

Københavns Politi har afvist at lade den kontroversielle islamkritiker holde demonstration

»Vi har meddelt Stram Kurs, at de ikke kan demonstrere i dag på Blågårds Plads samt i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner. Vi vurderer, at en demonstration der vil udgøre en fare for den offentlige fred. Påbuddet gælder foreløbig til onsdag kl. 12,« skriver Københavns Politi på Twitter.

En lignende demonstration førte søndag til voldsomme uroligheder i området omkring Blågårds Plads, hvor der blev antændt flere brande og kastet genstande efter politiet. Det fik mandag til at indføre skærpet strafzone på Nørrebro, i Nordvest, i Tingbjerg, på Christianshavns og i Urbanplan på Amager.

»Det er vurderingen, at en demonstration i de områder vil udgøre en fare for den offentlige fred. Konkret skønner vi, det vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet,« skriver politiet i en pressemeddelelse.

»Københavns Politi har naturligvis inddraget hensynet til den grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsfrihed i den samlede vurdering af sagen. Derfor har vi meddelt Stram Kurs, at vi er indstillede på at overveje alternative lokaliteter og/eller tidspunkter for demonstrationen i dialog med Stram Kurs,« skriver politiet.

Heller ikke på Østerbro

Senere meddelte Rasmus Paludan via Facebook, at han ville demonstrere ved Embladsgade på Østerbro lige på grænsen til Nørrebro, men heller ikke det, tillader Københavns Politi.

»Københavns Politi har meddelt Stram Kurs, at partiet ikke kan afholde demonstration på Emblasgade, som de har annonceret,« skriver politiet på Twitter.

LÆS OGSÅ: Efter uroligheder: Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Nørrebro-uroligheder førte til bilbrand på Stolemagerstien

Blågårds Plads: Granatlignende genstand fundet