Foto: GONZALES-PHOTO-KASPER-MÅNSSON/Ritzau-Scanpix.

Støtte til bevarelse af I Am Queen Mary-statue

KØBENHAVN: Torsdag besluttede Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg at støtte arbejdet med at gøre statuen I Am Queen Mary til en permanent del af byrummet. I dag står den midlertidige figur placeret foran Dansk Vestindisk Pakhus, men statuen kan ikke blive stående, da materialet har begrænset levetid. I alt bliver der bevilget 52.500 kroner.

I Am Queen Mary er vidnesbyrd om en vigtig del af Københavns historie. Det mener kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), der har løftet ansøgningen i udvalget:

»Statuen sender et vigtigt signal om, at vi københavnere er vores historie bevidst. Ved at opføre en permanent statue til minde om historien i det gamle Dansk Vestindien, vedkender vi os i højere grad vores koloniale arv. Statuen vil ikke blot være et symbol, men kan også være med til at skabe debat om en mørk, men vigtig del af vores historie.«

Skulpturen er blevet til i et samarbejde mellem den danske kunster Jeanette Ehlers og kunstneren La Vaughn Belle fra Skt. Croix, nu er del af de Amerikanske Jomfruøer, og den er navngivet efter den historiske person Mary Thomas, som var en af de kvindelige ledere i arbejderopstanden ‘The Fireburn’ i Vestindien i 1878. Mary Thomas afsonede senere sin fængselsstraf i København og blev et symbol på modstanden mod kolonimagten. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sådan får du dit hus helt salgsklart – fra inderst til yderst

Hvalfangst i Indre By: Arkæologer gjorde usædvanligt fund