Den guldvindende kvartet fra Skolen på Nyelandsvej. Fra venstre: Emil Skovgaard, Andreas Skovgaard og Kishichiro Kræmmer. Forrest: Asbjørn Vesterkær Slavensky. Foto: Espen Slavensky

Skolen på Nyelandsvej dansk mester for sjette gang

SKAK: Skolen på Nyelandsvej genvandt i weekenden 6.-7. april det danske mesterskab i skoleskak for hold, som denne gang foregik i Terndrup i Himmerland. Frederiksberg-holdet bestod af Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Kishichiro Kræmmer og Asbjørn Vesterkær Slavensky. DM-titlen var Skolen på Nyelandsvejs sjette og blev sikret, da Andreas Skovgaard i allersidste parti mod Køge Private Realskole opnåede remis mod Køges stærke mesterspiller, Sander Stage-Steffensen.

Der er tale om en enestående præstation af Skolen på Nyelandsvej. Drengene har spillet skak, siden de gik i 0. klasse, og de ældste af dem går nu i 9. klasse. I årenes løb har Sanshiro Kræmmer og Mathias Bechlund også været en del af holdet, som har vundet DM-guld i alle tre alderskategorier: 0.-3. klasse, 0.-6. klasse og 0.-9. klasse. Seks mesterskaber er det blevet til, og det i konkurrence med 500-600 skoler landet over. Det er en rekord, som næppe bliver slået foreløbig.

I den åbne række for klubber medlem af Dansk Skoleskak, sluttede Frederiksberg-klubben, Skak for sjov, for andet år i træk på 2. pladsen efter Skakklubben Frem fra Odense. Skak for sjovs hold bestod af Andreas Jakobsen, Jens-Cornelius Hansen, Oscar Veigergang og Thore Creve-Fræmohs og samt reserven Durlav Sharma.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ny Nørrebro-festival for den nysgerrige

Lokaludvalget er flyttet – og søger deltagere til Østerbroweekend