Ryghvirvlen blev fundet under udgravninger i Nyboder i en brønd i en baggård til Haregade. Den er 90 centimeter bred og kan ses i Arkæologisk Værksted i påsken. Foto: Københavns Museum

Hvalfangst i Indre By: Arkæologer gjorde usædvanligt fund

OVERRASKENDE FANGST: Københavns Museums arkæologer gjorde i sidste uge et meget usædvanligt fund under udgravninger i Nyboder. Her fandt de en næsten en meter bred ryghvirvel fra en hval.

Den er blevet fundet i en brønd i en baggård til Haregade. Brønden ser ud til at have hørt til de tidligere enetageshuse, som har været på stedet cirka 1630-1780, så den er sandsynligvis fra samme periode, oplyser Københavns Museum.

Hvalen i brønden

Hvordan den er havnet i brønden er indtil videre et godt spørgsmål, men der er huggespor i midten, så man mener, at den på et tidspunkt har været brugt til huggeblok.

Ryghvirvlen, der måler intet mindre end 90x50x30 centimeter, er nu kommet til Arkæologisk Værksted i Stormgade 20, hvor den kan ses i forbindelse med workshoppen ’Påske med kranier og knogler’ 15.-17. og 21.-22. april klokken 10-14.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Støtte til bevarelse af I Am Queen Mary-statue

Nyt Bynet afventer Cityringen: »Busserne kører indtil Cityringen kommer i gang«