Brandaffald på Nørrebrogade ved Fælledvej under uroligheder på Nørrebro i København, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan har afholdt demonstration i området søndag den 14. april 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

23 anholdt efter voldsomme uroligheder på Nørrebro

Københavns Politi har anholdt 23 personer i forbindelse med søndagens voldsomme optøjer i forbindelse med, at islamkritiker og leder af det politiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, demonstrerede på Blågårds Plads.

Urolighederne brød ud søndag eftermiddag, da en mand ville gå til angreb på Rasmus Paludan, og der blev kastet brosten mod politiet, som gjorde brug af tåregas, og civilbetjente så sig på et tidspunkt nødsaget til at trække deres våben. Der blev desuden sat ild til forskellige ting i området, og politiet opfordrede borgere til at blive væk fra området.

Urolighederne spredte sig til Nordvest og også til området ved Christiania, hvor der var ild i gaderne, og politiet var talstærkt tilstede. Urolighederne fortsatte til ud på aftenen.

Over 90 brande og 1000 akutopkald

Hovedstadens Beredskab oplyser, at de havde et usædvanligt travlt vagtdøgn, da de måtte rykke ud til lidt over 90 brande, hvoraf cirka 70 af dem relaterer sig til urolighederne. Derudover modtog de omkring 1000 112-opkald, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

Københavns Politi forventer at kunne fremstille seks af de anholdte i grundlovsforhør i dag mandag.

Ifølge TV 2 har  Rasmus Paludan tænkt sig at demonstrere igen allerede i dag mandag. Han havde dog tænkt sig at fortsætte søndag aften, men Københavns Politikreds og Københavns Vestegns Politikreds udstedte begge et forbud resten af aftenen søndag.

Grunden er, at man ikke kan garantere Rasmus Paludans sikkerhed, da man mener, at nye aktioner vil lede til nye optøjer.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Unge skal være med til at forme Vanløse

Michelle Obama i Royal Arena med vild rekord