Den guldvindende kvartet fra Skolen på Nyelandsvej. Fra venstre: Emil Skovgaard, Andreas Skovgaard og Kishichiro Kræmmer. Forrest: Asbjørn Vesterkær Slavensky. Foto: Espen Slavensky

Elsker 😍 Wow 🤩

Skolen på Nyelandsvej dansk mester for sjette gang

SKAK: Skolen på Nyelandsvej genvandt i weekenden 6.-7. april det danske mesterskab i skoleskak for hold, som denne gang foregik i Terndrup i Himmerland. Frederiksberg-holdet bestod af Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Kishichiro Kræmmer og Asbjørn Vesterkær Slavensky. DM-titlen var Skolen på Nyelandsvejs sjette og blev sikret, da Andreas Skovgaard i allersidste parti mod Køge Private Realskole opnåede remis mod Køges stærke mesterspiller, Sander Stage-Steffensen.

Der er tale om en enestående præstation af Skolen på Nyelandsvej. Drengene har spillet skak, siden de gik i 0. klasse, og de ældste af dem går nu i 9. klasse. I årenes løb har Sanshiro Kræmmer og Mathias Bechlund også været en del af holdet, som har vundet DM-guld i alle tre alderskategorier: 0.-3. klasse, 0.-6. klasse og 0.-9. klasse. Seks mesterskaber er det blevet til, og det i konkurrence med 500-600 skoler landet over. Det er en rekord, som næppe bliver slået foreløbig.

I den åbne række for klubber medlem af Dansk Skoleskak, sluttede Frederiksberg-klubben, Skak for sjov, for andet år i træk på 2. pladsen efter Skakklubben Frem fra Odense. Skak for sjovs hold bestod af Andreas Jakobsen, Jens-Cornelius Hansen, Oscar Veigergang og Thore Creve-Fræmohs og samt reserven Durlav Sharma.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Ny Nørrebro-festival for den nysgerrige

Lokaludvalget er flyttet – og søger deltagere til Østerbroweekend