De to brødre Sanhiro og Kishiciro og deres ven Marcus har sammen lavet en sang om Frederiksberg. Privatfoto

Syng med: »Frederiksberg er en rigtig fed by at bo i«

SANG. Tre unge unge har skrevet ‘Frederiksbær-sangen’, der hitter på YouTube. En sang om hvor fed, fin og et godt sted Frederiksberg er at bo set med unges falkeblik.

LOKALT HIT: »Min lillebror og jeg sad på vores værelse og endte tilfældigvis op i en diskussion omkring danske sange på YouTube. Så blev vi lidt nysgerrige efter, om der var lavet nogle sange om Frederiksberg på YouTube,« fortæller Sanhiro Kræmmer på 16 år, der bor på Frederiksberg sammen med sin lillebror Kishiciro og deres familie.

Efter lidt søgen på YouTube fandt de to brødre ud af, at en sang om Frederiksberg var en mangelvare.

»Vi fandt med det samme ud af, at der ikke var lavet en moderne og ungdommelig sang om Frederiksberg på YouTube. Det motiverede os rigtigt meget, fordi vi følte, at Frederiksberg havde brug for en ’sang-opdatering’,« fortæller han.

Og så blev der ringet efter deres gode ven Marcus, der straks var med på ideen.

En uges arbejde med sang

I videoen følger man de tre venner rundt på Frederiksberg, hvor der bliver samlet affald, kigget på elefanter og rådhuset. Sangen er en rappende hyldest til Frederiksberg set med unges øjne.

»Vi brugte tre og en halv time på at skrive sangen inklusiv versfordeling. Dagen efter gik vi i gang med at optage alle vores vers på mit værelse over min mikrofon, hvilket også tog omkring tre timer.

Tredje dag brugte jeg på at redigere optagelserne, så de lød tydeligere og bedre. Fjerde dag gik vi i gang med at optage fra kl. 10 om morgenen og blev færdige cirka kl. 16 om eftermiddagen,« fortæller Sanhiro.

Efter tre dages redigering var musikvideoen klar til at ryge på YouTube.

Vil lave en gyserfilm

Der er ingen tvivl om at drengene er glade for at bo på Frederiksberg.

»Det er fedt at bo på Frederiksberg, fordi det først og fremmest ligger i centrum af København, hvilket gør det nemmere, at tage rundt i Danmarks hovedstad. Så er det også en meget attraktiv, grøn by, som har rigtig mange kendetegn og attraktioner.

Vi synes i det hele taget, at Frederiksberg er en rigtig fed, moderne, venlig og god atmosfærisk by at bo i,« fortæller Sanshiro.

Det er ikke første gang, at de to brødre har lavet en sang. De har tidligere lavet en sang på Skolen på Ny Hollændervej, der blev et lokalt hit. Også den sang kan høres og ses på YouTube. Det er også blevet til et par kortfilm.

Sanshiro og co er glade for film og sange.

»Lige nu har vi ikke den næste sang i tankerne, men når vi får en ny god idé, vil vi helt klart bruge tid på det. Til gengæld skal vi snart i gang med en gyserfilm,« smiler han.

Trænger du til at få tæerne til at vippe, så surf ind på : https://www.youtube.com/watch?v=6hgAmnFuO6g

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Under Bispeengbuen: URBAN 13- et medborgerhus for alle

Manden bag rådhusklokkerne