Distortion arrangerer utallige gadekoncerter til farverige gadefester år efter år i Københavns forskellige bydele. I år afholdes arrangementet fra 29. maj til 2. juni. Foto: Arkiv

Sur 😠

Nye støjregler i København: Ingen musik efter klokken 24

PULSERENDE BY ELLER IKKE?. Borgerrepræsentationen har sat nye rammer for udendørs musikarrangementer i hele København. Der er både strammet op og lempet på støjreglerne.

KØBENHAVN: Der er kommet en ny forskrift, der rammesætter nye regler for udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune. Københavns Borgerrepræsentation vedtog 28. marts forskriften, der både strammer op på nogle regler, mens den lemper på andre. Forskriften skal balancere behovet for liv i byen og respekt for naboer.

I forskriften, der er vedtaget, er der som noget nyt fastsat en konkret tidsramme for, hvornår musikarrangementer må afholdes. Musikarrangementer skal nu slutte senest klokken 22 på hverdage og klokken 24 i weekenden. »Vores forventning er, at de nye rammer gør det mere tydeligt, hvad man som borger eller arrangør kan forvente,« siger enhedschef i Københavns Kommune, Søren Geert Nielsen. Han fortæller i en pressemeddelelse, at støjgrænserne tilgengæld er hævet, så det eksempelvis i Fælledparken nu er muligt at spille musik med 70 decibel, hvor støjgrænsen før var 60 decibel.

Stemningsmusik i Indre By

Det har længe været et politisk mål, at musikarrangementer skal spredes mere ud over byen, så arrangementer ikke kun finder sted på få, populære steder.

Der har været et stærkt ønske fra musikarrangører og Københavnere om et endnu mere pulserende byliv spækket med udendørs arrangementer. Det stemmer til gengæld ikke overens med de københavneres, der bor omkring de livlige pladser, ønske.

Den nye forskrift tager ekstra meget hensyn til Indre Bys beboere, hvor der de fleste steder maksimum må spilles musik på 70 decibel. På de tættest beboede pladser i Indre By vil der kun være mulighed for at lytte til stemningsmusik fremover. Ingen musikarrangementer. »Det er svært at gøre alle tilfredse, når der skal træffes beslutninger om antallet af og ikke mindst graden af støj fra musikarrangementer på gader og stræder i København,« siger Søren Geert Nielsen.

Med den nye forskrift er støjgrænsen til gengæld hævet på blandt andet Halmtorvet, Ofeliaplads og Göteborg Plads, der nu har en støjgrænse på 80 decibel.

Pladserne, der er oplistet i den nye forskrifts bilag, har en begræsning på, hvor mange arrangementer, der må afholdes musikarrangementer.

Få endnu mere information om den nye forskrift på www.kk.dk/støj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Hvem tør lægge arm med Nan?

Feriecamp: Påskeferien i Sydhaven står i sportens tegn