Caroline Rinfeldt på en af sine mange løbeture i Fælledparken, som hun bruger som forberedelse til sine bjergbestigninger. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

22-årig med astma: Hun vil bestige de højeste bjerge i verden

22-årige Caroline Rinfeldt fik konstateret astma som 14-årig. Det hindrer hende ikke i at ville bestige det højeste bjerg på hvert af de syv kontinenter. Hun har allerede været på Kilimanjaro i Afrika.

Motion med mere: Fælledparken er 22-årige Caroline Rinfeldts andet hjem, og nærmere måske første hjem.
Hun bor i hvert fald lige ved siden af i Fredens Hus på Øster Allé, og dagligt løber hun gennem parken, når hun træner.
Hun løber både halve og hele maraton, men det er der så mange gør. I virkeligheden er disse løbedistancer på mere end 20 og 40 kilometer i sig selv træning til noget mere.
Hun har en ambition om at bestige det højeste bjerg på hvert af de syv kontinenter i verden, så vil hun have opnået ’Seven summits’, som det hedder i bjergbestiger-kredse.
I fjor besteg hun Kilimanjaro, og til sommer følger Mount Elbrus, der er Europas højeste bjerg. (Nej, det er ikke Mont Blanc, som blandt andet denne skribent troede. Elbrus ligger i Rusland, som også er en del af Europa).

En klatrepige
De syv bjerge skal hun nå i løbet af de næste ti år.
»Jeg har altid været aktiv, og som barn klatrede jeg og spillede fodbold,« fortæller hun og nævner, at allerede som barn i forholdsvis flade Danmark, var hun begejstret for bjerge.
Hvis hun når sin målsætning om at bestige de syv bjerge i løbet af de næste ti år, vil hun blive den kun anden danske kvinde og samtidig den yngste dansker nogensinde – og den kun femte dansker i alt.
Da Caroline var 14 år, fik hun konstateret astma, men det er ikke en forhindring for et aktivt liv.
Og det er et vigtigt budskab, hun har, til andre unge med astma: De skal ikke lade sig slå ud.
Det er blot vigtigt at tage sine forholdsregler, så kan man det samme som alle andre – og endnu mere end de fleste for Carolines vedkommende.

Rundt om Søerne
I nogle måneder som teenager havde hun ellers lagt sin aktive livsstil lidt på hylden. Så flyttede hun fra hjembyen Skælskør og til København og Østerbro og fandt det frem igen.
»Så skulle jeg være københavner og løbe en tur rundt om søen. Det gik ikke så godt, så gav jeg mig selv den motivation at skulle løbe et halvmaraton,« fortæller hun.
Halvmaraton er nu nærmest en ganske almindelig distance for hendes træning, og flere maratonløb har også knyttet sig til. Det helt store i hendes liv er nu turene i bjergene.
»Jeg har altid været fascineret af naturen,« siger hun som forklaring på denne interesse.
Det er både en dyr og tidskrævende hobby, som Caroline Rinfeldt har.
Hun har et job som sælger og butiksansvarlig hos Arkk Copenhagen på Nørrebro. Her tjener hun penge til sin store passion, og så har hun også god støtte fra sine forældre.
Ikke børn foreløbig
Caroline Rinfeldt er et målbevidst menneske, som er fuldt klar over sine valg og fravalg i tilværelsen.
»Jeg ved, at jeg ikke skal have børn, før jeg har nået det. Jeg har aldrig drømt om villa, Volvo og vovse. Jeg er helt skråsikker, det kommer ikke til at ske. Jeg vil ikke forlade et barn for at tage op af Mount Everest. Men det er det, jeg skal, jeg kan ikke få nok,« fastslår hun.
Som led i hendes træning til at bestige bjerge er kosten også minutiøst planlagt. Og alkohol i store mængder er bandlyst. Derfor drikker hun sig aldrig fuld med jævnalderende venneer og veninder, som hun dog ser en hel del til alligevel.

Jævnlige besøg i Liverpool
Fodbold er en anden stor passion i livet. Som 22-årig skønner hun, at hun allerede har været mere end 40 gange i Liverpool for at se fodbold på Anfield. Det er en interesse, hun har fået af sin far, der jævnligt arrangerer ture til den engelske havneby, og ind i mellem har hun også veninder med derover.
Træningsprogrammet tager hun naturligvis med til Liverpool.
»Jeg havde lige løbet et halvmaraton, da kampen mod Bunley gik i gang, den så jeg i løbetøj,« fortæller hun.
Hun bor lige over for Parken, men selvom det er nærliggende, besøger hun aldrig det danske nationalstadion, hverken for at se FC København eller Danmark.
»Dansk fodbold siger mig ikke rigtig noget,« konstaterer hun.

Geografi: De syv højeste bjerge på hvert kontinent hun vil bestige:

Kilimanjaro – Afrika – 5895 meter – gennemført i 2018
Mount Elbrus – Europa – 5642 meter – vil gennemføre i 2019
Mount Mckinley (Denali) – Nordamerika – 6194M meter
Aconcagua – Sydamerika – 6961 meter
Vinson Massif – Anteraktis – 4892 meter
Puncak Jaya – Oceanien – 4884 meter
Mount Everest – Asien – 8848 meter
Caroline Rinfeldt gør opmærksom på, det ikke altid er højden, der afgør sværhedsgraden af et bjerg, Elbrus er for eksempel lavere end Kilimanjaro, men langt hårdere og farligere.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Alment boligbyggeri på Dortheavej præmieret af Københavns Kommune

Kreativitet og hygge i Københavnstrup