Michael Larsen fortsætter som formand for menighedsrådet i Hans Egedes Kirke efter lodtrækning. Arkivfoto: Martin Sørensen

Formand i menighedråd valgt ved lodtrækning

Hans Egedes. Der var dødt løb til menighedsrådsvalget i Hans Egedes Kirke, hvor to lister fik valgt hver fem medlemmer. Der måtte lodtrækning til, da formanden skulle vælges, det blev den hidtidige formand Michael Larsen.

Kirkedemokrati: Fronterne var trukket skarpt op, og vælgerne i Hans Egedes Sogn besluttede at fordele sol og vind lige, da menighedsrådet skulle sammensættes i sognet. Sognebørnene stemte, så begge lister, der stillede op til valget, fik lige mange pladser.

Fem medlemmer fra hver af de to stridende lister Sognelisten og Det Progressive Menighedsråd blev valgt ind.

På det konstituerende møde fik begge formandskandidater fem stemmer. Det var to kandidater med formandserfaring: den siddende formand Michael Larsen fra Det Progressive Menighedsråd og hans forgænger Ole Larsen fra Sognets Liste.

Michael Larsen vandt lodtrækningen og kan dermed fortsætte som formand.

»Det er ærgerligt, at det skal ske ved lodtrækning, men jeg er glad for at blive formand,« siger han og understreger, at nu ser han fremad, og han forventer, at menighedsrådet optræder som et samlet råd fremover, hvor man ikke skænker det en tanke, hvilken liste man er valgt på.

»Jeg håber, at vi er et fælles hold, og seks ud af de ti har ikke været medlem af menighedsrådet før, og det ser jeg som en god mulighed for at rydde bordet og finde hinanden. De to fløje skal samles til en fløj,« siger han. Det gælder begge lister, at de har nye folk inde.

Ny næstformand

En af de nye folk er Jørgen Gorm Hansen, som er fra Sognets Liste.

Han blev valgt til næstformand, og for Michael Larsen er det vigtigt, at begge lister skulle have ledende poster i menighedsrådet.

»Han virker åben, fremadskuende og samarbejdsvillig og som villig til at gå ind i arbejdet,« lyder det rosende fra formanden om den nye næstformand.

»Det blev indstillet at pege på mig, og det tog jeg imod,« siger Jørgen Gorm Hansen, der nævner, at der var enighed i menighedsrådet om at bakke op om udfaldet af lodtrækningen, uanset hvem der blev valgt.

»Jeg ser frem til et spændende arbejde og godt samarbejde med Michael og glæder mig til at komme i gang,« lyder det fra Jørgen Gorm Hansen.

Uden præst i otte år

Hans Egedes Kirke har været uden fast præst siden 2011. Dengang stoppede den ene af kirkens to faste præster, Bjørn Hansen. Den anden præst var allerede dengang på orlov på en stilling i Grønland, hvilket han er fortsat med.

Da Københavns Stift ved samme lejlighed normerede sognet til en præstestilling i stedet for to, har der ikke kunnet ansættes en ny fast præst, men der har været flere vikarer i årenes løb.

Både vikarpræsternes men også andre ansattes arbejdsvilkår og trivsel har været et tilbagevendende tema gennem årene, da der har været hyppig udskiftning i medarbejderskaren.

I valgkampen mente Sognets Liste, at det tidligere menighedsråd med Michael Larsen i spidsen var for konfrontatorisk over for Københavns Stift, men nu betoner Jørgen Gorm Hansen, at hele menighedsrådet vil det samme.

»Vi er rørende enige om, at der skal være kontinuitet omkring præstestillingen, og at der skal være gode forhold for de ansatte,« siger han.

En udfordring for Hans Egedes Kirke, som ligger i Vardegade, er at de nye boligområder i Nordhavn er en del af sognet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Før valget: Politiske partier vil skabe debat sammen

Sådan ser de kommende el-skraldebiler ud