Fællesskabet i norden fejres 15. april over hele landet. Foto: PR

Forening Norden fejrer jubilæum

100 år: Mandag 15. april kan Forening Norden fejre sit 100-års jubilæum. Foreningen har blandt andet været med til at forme Norden, som vi kender den i dag. Over hele landet bliver der afholdt forskellige aktiviteter, som hylder det nordiske fællesskab. Derudover bliver der denne mandag også sendt live fra DR Koncerthuset til hele Norden.

Forening Norden blev stiftet i 1919 altså lige efter Første Verdenskrig. Dette blev gjort på baggrund af et ønske om øget samarbejde på tværs af de nordiske lande. Projektet blev en stor succes og fik opbakning og støtte fra en bred folkelig skare. Den dag i dag kan foreningen være stolte over at have sat et klart aftryk på nutidens Norden.

Selvom Forening Norden allerede har bidraget til Norden både politisk, folkeligt og kulturelt, bliver de ved med at kæmpe for udvikling og vedligeholdelse af de nære forbindelser på tværs af de nordiske landegrænser.

Foreningen har 10.000 medlemmer og 100 organisationer, foreninger og institutioner, som støtter og samarbejder med foreningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Cykelræs og spandeslæb

Kom til kæmpe madfestival i Hans Tavsens Park