Sebastian i den nye foyer. Foto: Klaus Sletting.

Amager Bio: Musikalsk bygmester

FREMTIDENS SPILLESTED. For entreprenøren bag ombygningen af Amager Bio og Teater ZeBU var det ikke blot et nyt byggeprojekt, der lurede, da han kastede sig ud i det sidste år: Projektchef Sebastian Sahl fra Strømberg Sahl på Englandsvej 358 havde i forvejen et helt særligt forhold til spillestedet på Øresundsvej.

BYGGEMAND: »Det var rart at se folk strømme ind til åbningsreceptionen – næsten helt afslappende. Og dejligt at vi kunne holde det til den tid, vi havde lovet.

I sådan et byggeri er der ikke nogen gentagelser i udførelsen overhovedet. Det er alt sammen forskellige underlige konstruktioner, som er lidt specielle. Vi byder faktisk kun på ting, som er ikke-standard. Renovering og ombygning og opgaver, som ikke er 200 ens lejligheder eller rækkehuse: Alt det, som der er nogle særlige udfordringer ved. Det er ikke altid klogt forretningsmæssigt, men vi synes, det er sjovt med det skæve og underlige – det andet bliver for kedeligt,« fortæller Sebastian, som også har haft opgaver i lufthavnen, Lergravsparkens Skole og Tivoli på de otte år, han har haft egen entreprenørvirksomhed.

Der var naturligvis overraskelser undervejs, som skubbede den oprindelige plan.

»Da vi fjernede et hus i sommer, kunne vi konstatere, at der ikke var nogen bund, der kunne bære den nye foyer. Så vi har lavet 52 punktfundamenter i tre en halv meters dybde. Det var der ikke nogen, der vidste på forhånd.

Da vi lavede nedrivningen, var der 26 mand på. Det er ret meget, men vi har været oppe på 40 mand. At stable selve huset op tog fire en halv måned – et typehus taget 12 måneder. Så ja, det er gået meget hurtigt. Men der har været en sund mentalitet blandt håndværkerne, som har stået skulder ved skulder – det er ekstremt vigtigt midt i alle overraskelserne.

Lige netop Amager Bio var personligt en særlig opgave for Sebastian:

»Jeg spiller jo musik selv. Jeg har spillet trommer, siden jeg var syv år, en masse rock, bigband og brass band, og jeg har været til en del af koncerter i Bio, blandt andet sammen med min datter. Det er da sjovt, og man er lidt ekstra stolt, når man kommer et sted, hvor man har bygget.

Men jeg synes også daginstitutioner er interessante. Det er de mennesker, der er omkring: Ildsjæle. Det er fantastisk at bygge med dem. De stiller også alle mulige underlige krav, så det skal man kunne lide.

Jeg har aldrig prøvet noget som det her før: At have brugerne med til opstartsmøder om ventilation, vvs, el… Det er der, hvor de normalt er forment adgang.

Men de er jo fagfolk på deres område. Når man snakker om, hvordan en dør skal kunne åbne og lukke, så sidder vi jo som rådgivere og tænker, at den skal bare kunne lukke og låses af. Men så siger de for eksempel, at de gerne vil kunne trække dørene til, hvis der kommer ubudne gæster. At et bundstykke skal være bygget, så det kan tåle nogle tæsk, når der skal køre flightcases henover. Der er indbygget rigtigt mange funktioner, som vi normalt ikke ville tænke over,« slutter entreprenøren, som allerede har de næste par koncerter i kalenderen: Tedeschi Trucks Band og Lake Street Dive.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Trio med vedhæng giver jazzkoncert

B.93: Afgørende kamp spilles på Svanemølleanlægget