På Dortheavej i Nordvest ligger Bo-Vitas almene boligbyggeri. Det har nu modtaget pris nummer to. PR-foto

Alment boligbyggeri på Dortheavej præmieret af Københavns Kommune

BYGGERI: Bo-Vitas 66 almene boliger på Dortheavej i Nordvest, tegnet af BIG Bjarke Ingels Group, er blevet præmieret ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering, der fandt sted i Festsalen på Københavns Rådhus den 10. april.

Bo-Vita får prisen for i samarbejde med BIG at have skabt et smukt alment byggeri med gode og billige boliger på baggrund af en meget begrænset økonomi og en modig bygherrestrategi, der er med til at gøre boligområdet til et bedre sted end før.

Det var Bo-Vitas organisationsformand Jan Hyttel, der på Bo-Vitas vegne modtog prisen, og han var både stolt og meget glad.

Til stede ved prisoverrækkelsen var også byggeprojektleder Carsten Bai, forretningsfører Steffen Boel Jørgensen og Dortheavejs afdelingsformand Lasse Mucha Andersen.

Vinder for anden gang

Med hæderen følger 10.000 kr. og et diplom samt en bronzeplade med gravering. Pladen skal i nær fremtid indsættes på husmuren i afdelingen på Dortheavej, så man kan se at det er et præmieret byggeri.

Det er anden gang Bo-Vita hædres for sit byggeri på Dortheavej. I januar 2018 vandt Bo-Vita Lille Arne Prisen, som blev uddelt af Arkitektforeningen København.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet.

Bjarke Ingels Group og Bo-Vita blev præmieret ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering, som fandt sted onsdag 10. april i festsalen på Københavns rådhus.

 

 

 

 

 

js

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Sådan ser de kommende el-skraldebiler ud

22-årig med astma: Hun vil bestige de højeste bjerge i verden