Der blev samlet ind til kampen mod kræft på Østerbro for nylig. Foto: Kræftens Bekæmpelse

215.000 kr. samlet ind lokalt mod kræft

Landsindsamling: Søndag den 7. april var en fantastisk dag. Solen skinnede, og tusinder af frivillige besøgte danskerne for at samle ind. Også på Østerbro og Nordhavn var det et flot fremmøde af frivillige til Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling. 214 var med til at samle 215.758 kroner.

På landsplan gik 26.000 frivillige fra dør til dør og samlede 33 millioner kroner til arbejdet med at bekæmpe kræft. Det store engagement og den folkelige opbakning gør et kæmpe indtryk hos Kræftens Bekæmpelse, som har hovedkvarter på Strandboulevarden på Østerbro.

Den lokale projektleder Annette Rudolph er glad og stolt over resultatet.

»Det er imponerende, at så mange valgte at bruge deres søndag på at støtte kræftsagen. Det er bare super godt gået! Og samtidig vil vi gerne sige tak til de mange bidragsydere,« siger Annette Rudolph

Kræftens Bekæmpelse oplyser, at Hver gang der samles 100 kroner ind, går 62 kroner til forskning, 19 kroner til patientstøtte, 16 kroner til forebyggelse og tre kroner til administration.

Indtil videre er pengene fra indsamlingsbøtterne, Mobile Pay og donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Oveni kommer det beløb, danskerne har bidraget med via girokort, bankoverførsel og sms. Det tælles op senere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Efter homofobi i fodboldverdenen: Drag Queens deler krammere ud

Krydstogtskibe skal forurene havnen mindre