Nyt initiativ skal sørge for, at krydstogtskibe ikke sviner nær så meget i Københavns Havn. Foto: Michael Paldan

Krydstogtskibe skal forurene havnen mindre

Københavns Havn: Krydstogtskibe i Københavns Havn skal i fremtiden modtage strøm fra land af, har partierne på Københavns Rådhus besluttet. Det sker på baggrund af overførselssagen 2018-2019, hvori der er en række nye initiativer.

Mange turister i byen

København modtager hvert år omkring 875.000 turister, der kommer til byen med krydstogtskibe, skriver Københavns Kommune. Når skibene ligger til i Københavns Havn, skal de ikke selv stå for at køre kraftværket. Konsekvenserne, ved at de kører på egen energi, er nemlig store. »Skibene udleder en masse unødvendige skadelige partikler, der i høj grad forurener luften i København, når de ligger i havnen,« skriver Indre By og Christianshavns Lokaludvalg.

Lokaludvalg jubler

Indre By Lokaludvalg var glade, da de fik beskeden om, at der skal etableres et landstrømsanlæg til krydstogtskibe. »Det er glædeligt, at partierne bag kommunens budget 2019 har prioriteret at afsætte midler til initiativer, der kan afhjælpe udledningen af skadelige partikler, når krydstogtskibene er i vores havn. Det er et stort skridt i den rigtige retning,« siger formand for lokaludvalget, Bent Lohmann.

Det er partierne Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Venstre, Konservative samt Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der står bag initiativet.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

215.000 kr. samlet ind lokalt mod kræft

Danmarks bedste fægter skal findes