Foto: De Gamles By

Beboere i De Gamles By: vi vil have grønt og fred og ro


BORGERINDDRAGELSE: De Gamles By i hjertet af Nørrebro ligger som en grøn oase, hvor plejehjemsbeboere opholder sig side om side med byens børnefamilier, der kommer for at klappe geder eller fodre kaniner.

Men snart skal en ny helhedsplan udarbejdes for området, så man kan gøre plads til en ny skole samt et nyt og større Center for Diabetes i området.

I den forbindelse afholdtes, torsdag 4. april, en workshop hvor beboerne fra de fire plejehjem Kastanjehusene, Møllehuset, Klarahus og Slottet var inviteret til at diskuterer, hvordan en sådan plan kunne se ud. Formålet med workshoppen var at sikre, at beboernes ønsker bliver hørt i arbejdet. Primus Arkitekter var facilitator på workshoppen.

På workshoppen mødte 50 beboere op for at komme med deres input og idéer. Et af de vigtigste emner blandt beboerne var ro og grønne arealer – og bevarelsen af den gamle hvidtjørn. Der kom desuden forslag til, hvordan man løser udfordringen med at få plads til en skole med 800 elever på et areal, hvor beboerne har deres faste ruter.

Da man i de seneste år oplever en stor stigning i børnetallet i København må man tænke kreativt for at finde plads til flere daginstitutioner og skoler i byen. En stigning i antallet af borgere med type 2-diabetes ses også, hvorfor der er behov for et større Center for Diabetes, hvor borgerne kan komme og få hjælp til at få et godt liv med diabetes.

Partierne i Københavns Borgerrepræsentation har derfor besluttet, at der skal bygges en folkeskole med plads til cirka 800 elever i De Gamles By ud mod Sjællandsgade. Samtidig skal der findes plads til et nyt Center for Diabetes, som flytter fra Vesterbrogade til De Gamles By. Man har derfor nedsat en arbejdsgruppe, der skal lave en ny helhedsplan. Alle input og idéer fra de 50 beboere vil blive taget med i det videre arbejde med helhedsplanen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Pensionsselskab skal bygge i Nordhavn

Farvel til Kellerdirk: Aveny-T har vokseværk