Kronløbsøen. Illustration: By & Havn

Sur 😠 Wow 🤩 Like 👍

Jamen, hvorfor dog ikke? Lad os da lige skabe en ø mere

Nordhavn får en ny ø med boliger og parkeringskælder på et samlet areal af 63.000 kvadratmeter. Bag det storstilede projekt står By & Havn, PensionDanmark og Nordkranen. 

Lynetteholmen var den helt store plan, som blev lanceret sidste efterår for en ny ø mellem Nordhavn og Refshaleøen. Den skal være to millioner kvadratmeter og på langt sigt kunne huse omkring 35.000 indbyggere. Senere kom det frem, at der også skal skabes øer i vandet ud for Avedøre.

Nu er der en ny ø, som skal se dagens lys de kommende år. Den er noget mindre end de øvrige planer, til gengæld bliver den også lanceret hurtigere meget hurtigere end fremtidensvisionerne.

Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn. Øen etableres i Kronløbsbassinet mellem Sundmolen og Århusgadekvarteret, der begge er under udvikling.

Øen vil bestå 233 boliger, der bliver opført i et seks-etagers byggeri formet som en karré med seks bygningskroppe rundt om et gårdrum. Arkitekternes inspiration stammer fra Møns Klint. Desuden etableres der to pladser – ’Klinten’ og ’Kysten’ ned til vandet på øen, oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

Under byggeriet – det vil sige under vandet i havnebassinet – vil der være en parkeringskælder i fire etager med plads til 1100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn. Placeringen i Kronløbsbassinet betyder, at der dannes et såkaldt ’lommevandrum’ mellem øen og Stubkaj med plads og mulighed for vandaktiviteter.

Bag det storstilede projekt med en værdi på 1,1 mia. kr. står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50%), PensionDanmark (40%) og Nordkranen (10%).

Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger i pressemeddelelsen:

“Kronløbsøen er med til at færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret, som en bydel med kanaler og broer. Øen vil danne ramme for både velbeliggende, bæredygtige boliger, et stort parkeringsanlæg og detailhandel, som både beboerne i Århusgadekvarteret og på Sundmolen vil nyde godt af.”

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv som enten butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder, de bliver mellem 50 og 200 kvadratmeter og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvadratmeter, erhverv 500 kvadratmeter, boligkælder 5.000 kvdratmeter og parkeringskælder 33.000 kvadratmeter.

Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED, der står for landskabsarkitekturen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Gang i den: Fra Berlin til Nashville med duo

Vigtig deadline misset: Cityringen kan blive forsinket