Nan er køkkenchef på Nimb og træner fire gange om ugen for at få kræfter til at løfte de tunge melsække og store fondgryder. Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Like 👍

26 år og chef på Nimb: Hvem tør lægge arm med Nan?

Nan K. Kortaisong er 26 år og køkkenchef på Nimb Bar ‘n’ Grill. For at holde til jobbet er hun nødt til at styrketræne flere gange om ugen.

Hun er så lille, at hun uden problemer kan sidde i fond-gryden. Nan K. Kortaisong er 160 centimeter høj, vejer 50 kilo og spinkel af natur. Men det forhindrer hende ikke i at slæbe 25 kilo melsække og løfte gryder på størrelse med kornsiloer.

»Jeg kan faktisk bære to melsække på skuldrene,« siger hun og griner, så de kridhvide tænder blotter sig i et skævt smil.

Nan køkkenchef på Nimb

Mød Nan og Nimb i minby.dks Tivoli-tema. Læs mere på minby.dk/tivoli

Hun kan ikke lide at bede om hjælp, og som chef synes hun, at hun selv må kunne løfte en del. Derfor styrketræner hun i fitness-center flere gange om ugen for at få kræfter til jobbet som køkkenchef på Nimb Bar’n’Grill, hvor hun arbejder op til tolv timer om dagen.

Det var sidste år, at den Kiin Kiin-uddannede kok overtog Nimbs cool afdeling med grillede bøffer, jomfruhummer og fisk.

Bearnaisen, som hun udtaler som alle københavnerkokke med tryk på første stavelse, har hun sendt i skammekrogen. I stedet er masser af krydderier og farverige grøntsager. En hilsen fra Asien, hvor hun er født og har boet de tolv første år af sit liv.

Mor forlod hende

Nan K. Kortaisong blev født i det nordlige Thailand, men da hun og hendes lillebror var små, fandt faren en anden kvinde, og moren ville væk. Helt til Danmark, hvor Nan K. Kortaisongs moster boede og havde restaurant Bangkok på Frederiksberg.

I Thailand boede Nan sammen med lillebroren hos bedsteforældrene, mens Nans mor forsøgte at få en bedre tilværelse i Danmark og fandt en ny mand, Bjarne Madsen:

»Det kan ikke blive mere dansk, vel,« skraldgriner Nan om den mand, der blev hendes far, og som hun elsker højt.

Da Nan var otte år forsøgte familien at få børnene til Danmark, men blev sendt hjem igen til Thailand, da faren havde forældremyndigheden. Først da Nan var 12 år gik papirarbejdet i orden, og hun har boet her lige siden. Hun taler flydende dansk uden den mindste accent.

»Jeg føler mig nok mere dansk end thailandsk, for jeg har jo også boet her i flere år,« siger Nan K. Kortaisong.

Skal man uddannes?

Det er mosterens skyld, at Nan begyndte at lave mad. Lige fra hun flyttede hertil, har hun hjulpet til på mosterens restaurant.

»Men jeg troede ikke, at man skulle have en uddannelse for at lave mad. Det troede jeg alle kunne,« siger Nan, der blev udlært kok for seks år siden. Hun har været kok på blandt andet Michelin-restauranten Kiin Kiin samt spisestederne La La La og 20A og sågar i Tivoli var hun i køkkenet på den daværende Café Ketchup.

Målet var at blive både souschef og chef, inden hun var 25 år, og det nåede hun. Næste mål er at åbne en restaurant i Thailand og én i København. Så vil hun bo seks måneder om året i Thailand, mens det er vinter her, og omvendt. Men foreløbig vil hun gerne sætte lidt skub i danskerne smagsløg.

»I er lidt tunge i røven, når det handler om mad. Sovs, kartofler og kød. Det er lidt kedeligt, og det er bare brunt, brunt og gult. Jeg kan selv rigtigt godt lide det, og jeg ELSKER brunede kartofler. Det laver jeg meget tit. Men jeg kan godt lide, at maden har lidt farver og spændende smage,« siger Nan K. Kortaisong.

Som en af de få kvindelige chefer i den københavnske restaurationsbranche må hun ind i mellem være lidt hård.

»Jeg er kvinde, og jeg er lille, og derfor er jeg nødt til at sætte mig mere igennem og fortælle, at de er nødt til at respektere mig, og at det er mig, der bestemmer.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Her er den nye plan for Smedetoften: Et samlingspunkt med »wauw-effekt«

Kran i Nordhavn med i kamp om fornem pris