Eleverne hyggede sig med at samle masser af plastik ind. Foto: Martin Sørensen

Plastic er yt: Elever samler ind

PROJEKT. Elever på Skolen på Duevej har lettet Frederiksberg for 460 kg plastic, der blev samlet ind på en time, som led i et projekt om forurening af plastic.

INDSAMLING: Det er skræmmende hvor meget plastic, der findes i verden også på Frederiksberg.

Eleverne i 8. klasserne fra Skolen på Duevej har i et par måneder haft et innovationsprojekt FN’s verdensmål med fokus på plastic og dets konsekvenser for kloden jorden, mennesker og dyr.

Efter en happening på skolen gik eleverne i kamp mod lokal plastic, og det resulterede i 460 kg skrald på en time.

Dagen startede med en skæg happening i skolegården, hvor nogle af eleverne gemte sig under plastic i skolegården til stor jubel for de andre elever.

Et fedt forløb med plastic

Nora Hjorth-Nissen fra 8. B fortæller:

»Det er fedt efter et forløb om et af verdens store problemer, at kunne stå tilbage med en følelse af at vi i hvert fald har skabt opmærksomhed omkring problemet og måske også fået folk til at tænke over, hvor meget plastic de bruger.

Jeg er i hvert fald blevet klogere på, hvor stort problemet er og i fremtiden vil jeg gøre, hvad jeg kan for at mindske mit forbrug af plastic mest muligt.«

En doven teenager

Sarah Lilliendahl Diemar fra 8.A har fået et nyt syn på plastic.

»I begyndelsen var vi ikke så begejstrede for emnet, og jeg tror, vi alle sammen sad med den samme stop nu med at snakke om vores plastforbrug, og om hvor vigtigt det er at sortere det tanke.

Vi har lavet små forsøg, der skulle vise om plastic overhovedet kan nedbrydes og hvor lang tid det vil tage, og vi har lært hvordan plastik er lavet og ikke mindst hvor det havner henne: nemlig i os selv.

Jeg synes, det er vildt hvordan et forløb på tre måneder kan få en doven teenager som mig til faktisk at samle en plasticpose op fra vejen og smide den ud.«

Sat gang i tankegangen

Søren Holleufer fra 8.B synes dagen med plastik har været en positiv oplevelse.

»Jeg synes, at det er en god idé, at vi sætter fokus på plastic-problemet i skolen. Det er jo trods alt vores generation, der skal løse problemet.

Udover at vi fik undervisning og indblik i plast både kemisk, biologi- og geografifagligt, så mener jeg personligt, at det var selve happeningen, der var omdrejningspunktet. Det var der, hvor man fik muligheden for at sprede et godt budskab.

Der var god entusiasme, da vi skulle samle skrald og folk var positive overfor vores happening. Jeg følte, at vi fik sat folks tanker i gang om plastic.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sofies hjælpere fik hundrede tusinde i bøssen

Janni fik konstateret kræft: Nu driver hun skønhedsklinik