Sygeplejerske fra UST teamet, Lina Götulf. Foto: Frederiksberg Kommune

På besøg hos patienterne: Sygeplejeteam skal gøre mere kendt

SYGEPLEJE: I over ti år har Frederiksberg Kommunes Udgående Sygeplejerske Team (UST) arbejdet alle årets dage døgnet rundt for at hjælpe syge borgere.

Nu vil kommunen gerne have at flere får kendskab til arbejdet, der foregår både på helligdage, midt om natten og på almindelige hverdage.

Leder af Frederiksberg hjemmepleje og hjemmesygeplejerske, Heidi Næsted Stuhaug, fortæller:

»I mere end ti år har sygeplejerskerne i UST Frederiksberg arbejdet med at forebygge indlæggelser og genindlæggelser af syge borgere. Men der er stadig brug for at udbrede kendskabet til UST, særligt til kommunens praktiserende læger, hvor udskiftningen er stor i disse år. Lægerne skal vide hvordan de og deres patienter kan have glæde at teamets ydelser,« siger hun.

Målrettet kommunikation

For at få udbredt kendskabet til UST vil kommunen sætte ind med en målrettet kommunikation direkte til de praktiserende læger. Men også sende info-materiale ud til de lokale institutioner, der også kan benytte sig af teamets særlige kompetencer.

UST Frederiksberg er et tværsektorielt team med tre sygeplejersker fra Frederiksberg Hospital og tre sygeplejersker fra hjemmesygeplejen.

Deres kontor ligger på medicinsk modtagelse på Frederiksberg Hospital, hvor de seks sygeplejersker er klar til at rykke ud med kort varsel og give en kompetent sygeplejefaglig vurdering.

Teamet arbejder tæt sammen med de praktiserende læger som både kan bruge Ust i forbindelse med vurdering af en borgers tilstand og hvis akut behandling skal sættes i gang eget hjem.

Teamet kan også udføre almindelige opgaver som blodprøvetagning, genanlæggelse af sonder og katetre og måle blodtryk og puls.

Dog kan borgerne ikke selv ringe til teamet for hjælp, det skal gå igennem egen læge, medarbejdere i hjemmeplejen, på plejecentrene og på kommunens døgnrehabilitering.

UST kan tilkaldes døgnet rundt alle dage på året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sushikæde holder lukket hele dagen: Danskerne skal ændre vaner, hvis de vil have fisk i fremtiden

Foldbold. Højdevangen i DM-semi