Han designer Tivolis verden

Jacob Helenius er designchef i Tivoli og står for havens overordnede look. Hans afdeling kaster kærlighed på de små og store detaljer.

Kontoret flyder med gamle Tivoli-effekter, plakater og diverse pynteting fra haven. Der bliver talt både dansk og engelsk, og fra hjørnepladsen i det åbne kontor arbejder Jacob Helenius.

Link: TIVOLI-FORSIDEN

Hans afdelings opgave er på samme tid ligetil og uendelig kompleks. Man ser dem sjældent i haven. Men man ser deres arbejde.

»Vi er ikke de synlige. Men det vi producerer, det er det synlige,« fortæller han og fortsætter:
»Det er indtrykkene af Tivoli. Atmosfæren, som du ikke finder andre steder. Og det er et miks af udvikling og vedligehold. Tivoli kunne på mange måder være den forlystelsespark med den største, længste og højeste rutsjebane, men det er ikke det, vi ønsker. Vi ønsker et Tivoli, som vi selv oplevede det som børn.«

Se også: Alle tivoli-portrætterne

Hør Jacob Helenius fortælle om at bygge atmosfæren i Tivoli:

Derfor arbejder de også fortsat med den plan, som Poul Henningsen tilbage i 1940’erne skabte. En plan som blev færdiggjort af G.N. Brandt og Hans Hansen i 1945.

»Det var en meget langsigtet haveplan omkring haveanlæg, volden, søbredden og det vi kalder zigzag-stien. Det er måske ikke noget som gæsten normalt opfatter, men fra Pantomimeteatret og helt ned i det bagerste område bag koncertsalen, der går faktisk en klinkesti, eller en zig-zag-sti, ned igennem haven. Den værner vi om. Den passer vi på.«

Se Jacob fortælle om den nye forlystelse Kamelen

Designchef i Tivoli om ny forlystelse

Det er vigtigt, at nye forlystelser passer ind i deres nye område rent visuelt. Hør designchef i Tivoli, Jacob Helenius, fortælle om 2019s nye attraktion, Kamelen.

Kreativiteten lever
De små detaljer i Tivoli, fra farvevalget i de forskellige afdelinger af haven, til lydbilledet og udseendet på de mange butikker og spisesteder, er altsammen noget, som Jacob Helenius’ afdeling arbejder målrettet og koncentreret om.

»Vi er ni mand som tager os af alt, hvad der ligger inden for havens mure. Det dækker alt fra interiørdesign, butikker, hoteller, restauranter til forlystelser. Vi er med til haveplaner, vi laver retail-ting. Det er også os, der bestemmer farver i haven og vi har lavet farveplaner for forskellige områder i haven.«

Hør Jacob Helenius fortælle om sit barndoms Tivoli:

Fra omverdenen lyder der også roser. Tivoli havde et tæt samarbejde med Disney i forbindelse med deres 175-års jubilæum sidste år, hvor Disney kom med input til optoget. Og de er stadig i kontakt.

»Jeg talte med en fra Disney for en uge siden, og han sagde; I er nok Danmarks mest kreative arbejdsplads. Og det tror, jeg faktisk, at han på en eller anden måde har ret i,« siger han.

Jacob Helenius har været Tivolis designchef i Tivoli i 10 år. Han er netop fyldt 50 år og er uddannet dekoratør. Inden han kom til Tivoli arbejdede han 20 år i branchen og gennem årene blev det hurtigt klart at det var omkring forlystelsesparker, at han levede bedst.

»Inden jeg startede herinde lavede jeg freelancearbejde for Djurs Sommerland, Fårup, Sommerland Syd, Bon Bon Land, en del på Dyrehavsbakken. Og så har jeg lavet lidt i England, Birmingham. Jeg er en park-mand.«

Hør Jacob Helenius fortælle om de bedste medarbejdere:

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Panda-mania: Kinesiske pandabørn klar med teater

Succes for B.93’s herrer og damer