Privat foto

Hærværk på Stejlepladsen: »Vi betragter det som drengestreger«

HÆRVÆRK. Det var et kedeligt syn, der mandag morgen mødte det borefirma, som By & Havn har hyret til at måle jordforholdene på Stejlepladsen i denne uge. Den borerig, de havde stillet op søndag aften, var nemlig udsat for hærværk.

STEJLEPLADSEN: Piftede dæk, sukker i benzintanken og et udslået fiskenet var det syn, der mandag morgen mødte de to borefolk, som By & Havn har hyret til at lave nogle geotekniske boringer på Stejlepladsen i denne uge. Det fortæller Christian Wederkinck Olesen, som er kommunikationschef i By & Havn:

»Vi har hyret en virksomhed til at foretage nogle geotekniske boringer på Stejlepladsen i denne uge, og de kørte så ud til området i går, hvor de stillede en borerig op, som er en maskine med et boretårn, der kan bore ned i jorden og måle jordforholdene. Da de mødte her til morgen, var deres borerig dog blevet udsat for hærværk i nattens løb,« fortæller han.

Christian Wederkinck Olesen har selv været ude og besigtige skaderne her til morgen, og her blev han mødt af flere af områdets beboere:

»Da jeg kom ud til Stejlepladsen var der flere, der kom ned og sagde, at de var kede af, at det var sket. Vi ved jo godt, at der er mange følelser ude i området, men i dag blev jeg mødt af forståelse fra områdets beboere, da også mener, at hærværket er noget svineri. Vi betragter det derfor som drengestreger i første omgang,« siger kommunikationschefen til Minby.dk.

Og de holdninger bakkes op i den offentlige Facebookgruppe Fiskerhavnens Venner, hvor hærværket blandt andet beskrives om ‘ulovligt og en vanvittig dum idé’ og ‘Dårlig stil’.

»Hærværk er aldrig en god måde at protestere på«

Formand for Kgs. Enghave Lokaludvalg, Joan Røge, tager også skarp afstand fra hærværket på Stejlepladsen:

»Nu har jeg ikke nået tale med det øvrige lokaludvalg, så jeg kan kun udtale mig på egne vegne, men jeg må sige, at det virkelig ikke er i orden at lave hærværk på andres ting. Man kan være uenig i en sag, og så kan vise modstand ved at lave en kampagne eller sådan noget, men at ødelægge andres ting er bare et virkelig dårligt signal at sende, når man kæmper for en sag. Hærværk er aldrig en god måde at protestere på,« siger hun.

Joan Røge påpeger også, at hærværksmændene jo ikke rammer By&Havn med deres gerning, men derimod det lille firma, der er hyret ind til at stå for boringerne:

»Man bør virkelig tænke over, hvem det er, man rammer med sit hærværk, og i det her tilfælde er det jo en lille bitte virksomhed, der bare er blevet hyret til at udføre boringerne,« siger Joan Røge.

Irriterende at hærværket skaber forsinkelse

Hos By & Havn er kommunikationschef Christian Wederkinck Olesen også træt af den forsinkelse, som hærværket er skyld i:

»Det er irriterende, at hærværket er sket, fordi det forsinker vores arbejde på Stejlepladsen. Vi vil jo gerne skabe så lidt mulig belastning i området, derfor ville vi meget gerne hurtigt i gang, så vi kunne få det overstået og komme hurtigt ud igen,« forklarer han og uddyber:

»Vi tager nu de forholdsregler, at vi fjerner vores borerig dagligt, når vi er færdige med arbejdet, så den ikke står efterladt derude. Vi håber dog stadig, at vi kan nå at blive færdige med arbejdet i denne uge, som det hele tiden har været planen.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Håndboldpiger fra Vesterbro skal til DM

Panda-mania: Kinesiske pandabørn klar med teater