Du skal være hurtig, hvis du vil hente kompost på den lokale genbrugsplads. Arkivfoto: Michael Paldan.

Så er det ved at være tid: Hent kompost på genbrugspladsen

Foråret er kommet og det betyder, at du kan hente kompostmuld på din lokale genbrugsplads i dagene fra 13.-28. april.

Kompostmuld bruges til at tilføje luft og næring til jorden i haven, altankassen eller potteplanten. Da næringsindholdet er for højt, kan du desværre ikke bruge kompostmulden til at spire frø i.

I år kan du hente kompostmuld på syv følgende genbrugspladser: Kirstinehøj i Tårnby, Dragør, Vermlandsgade, Kulbanevej, Borgervænget, Bispeengen og i Hvidovre.

Praktisk info

Når du henter kompostmuld på genbrugspladsen, skal du selv medbringe noget til at transportere den i. Til gengæld kan du nøjes med at tage den mængde, du faktisk skal bruge, så du undgår at have en masse rester af jord liggende. Du må gerne hente mere end en gang, hvis du kommer til at tage for lidt.

Hver genbrugsplads vil kun få leveret en begrænset mængde orme, som vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet – så det gælder om at være hurtig.

Kompostorme hjælper til at få en god og hurtig omsætning i din kompostbeholder. De kan dog ikke tåle så høje temperaturer, så din beholder må ikke stå i direkte sollys, og ormene skal have mulighed for at slippe væk, hvis det alligevel bliver for varmt. .

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Søndag på Musiktorvet: Lokale ildsjæle skyder klimafestival i gang

En klub og en SFO holder åbent før påske