En smuk nyrenoveret ejendom på Niels Ebbesens Vej. Renoveringen er udført i de oprindelige byggematerialer. Pr-foto

Niels Ebbesens Vej: Andelsforening valgte kobber til tårnet

RENOVERING. En ejendom på Niels Ebbensens Vej 23 er blevet renoveret og har nu et nyt kobbertårn og naturskifer på taget, da andelsboligforeningen vil bevare det særlige bymiljø

andelsforening: Der er mange fine, gamle huse på Frederiksberg. Et af dem ligger på Niels Ebbensens Vej 23 og huser andelsboligforening AB, som har valgt at renovere ejendommen udført i de oprindelige byggematerialer.

I dag har ejendommen nyt kobbertårn og naturskifter på taget, da beboerne vil bevare det særlige bymiljø. Ejendommen er fra 1903 og har 15 lejligheder.

Formanden i foreningen hedder Karin Find, der fortæller om renoveringsarbejdet, der er afsluttet.

»For os var det naturligt at få vores slidte kobbertårn beklædt med nyt kobber i stedet for det billigere zink. Vi går op i at bevare den særlige byggestil, som vores bygning har. For os handler det om herlighedsværdi. Den skal bevares, da det betyder meget for os, der bor her. Og så handler det også om bæredygtighed og at vælge materialer med lang levetid.«

Hun har boet i ejendommen i 16 år sammen med sin familie.

Sammen med sin bestyrelseskollega, Charlotte Urbak, har Karin Find stået i spidsen for den længerevarende renovering fra foreningens side.

Charlotte Urbak er født og opvokset i ejendommen dog med en afstikker til Vesterbro i et par år.

»Det er et privilegium at bo her. Når jeg går ned ad alléen på Sankt Knuds Vej mellem de gamle træer og bygninger, bliver jeg altid i godt humør. Vores gademiljø skal vi passe på og bevare på den bedste måde. Her er et dejligt nærværende lokalmiljø,« fortæller hun.

Fik udarbejdet en plan

Andelsforeningen har før renoveringen fået udarbejdet en plan i samarbejde med rådgiverne Gailhede, der er arkitekter og ingeniører.

Rådgivningsfirmaet har hjulpet med at prioritere renoveringer. Projektleder i Gaihede, Michael Paraskevas, fortæller:

»For en bygningsingeniør som mig har det været et fantastisk projekt. Vi anbefalede bestyrelsen at satse på de oprindelige materialer som naturskifer og kobber, og resultatet er flot. Tagkonstruktionen står helt rent som det oprindelige. Jeg synes, bestyrelsen har tage de rigtige beslutninger,« siger han.

Kobber mange steder

Når man står og kigger op på taget i dag står kobbertårnet og skinner smukt i solen.

Kobberet kommer til sin ret på ejendommen, der er brugt til tagrender, skotrender, kanter og tårnet.

»Kobberarbejde som håndværk er ved at uddø, så det er en professionel tilfredsstillelse at se det i aktion her,« siger Michael Paraskevas.

Tilfreds med resultatet

Karin Find og Charlotte Urbak glæder sig over, at foreningen var med på at satse på de gode byggematerialer som naturskifer og kobber i stedet for zink, som mange ejendomme på Frederiksberg har valgt.

Kobberløsningen var dyrere, men i det samlede renoveringsbudget var det ikke meget. Kobber har en længere levetid end zink.

»Selv om der i alle renoveringsprojekter er udfordringer og overraskelser undervejs, har der været god opbakning i foreningen. Vi har været glade for den rådgivning, vi har fået. Det er nødvendigt med professionel projektledelse. Og der er tilfredshed med resultatet,« siger Karin Find.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Præsten er ikke i tvivl: Al magt til kærligheden

Til tjeneste i 1848 og 1864