Mandela nåede at få otte gode år i Den Brune Kødby. Nu er det Fonden Københavns Madhus, der overtager driften af lokalerne og åbner et nyt spisehus allerede om en god måneds tid. Foto: René Mølskov

Mandela er ude – Madhuset inde

ONKEL DANNYS PLADS. Efter otte år med Mandela på Onkel Dannys Plads er det slut. Mandela flytter ud fra lejemålet, da Fonden Københavns Madhus overtager og åbner spisehus i lokalerne allerede fra 15. maj.

MADHUS: Om bare en måneds tid overtager Fonden Københavns Madhus cafédriften på Onkel Dannys Plads.

Dermed overtager de efter Mandela, der har drevet cafeen i otte år.

Det kommende spisehus skal bidrage til kulturlivet på pladsen og servere bæredygtig, økologisk hverdagsmad som skal være til at betale, lyder det i en pressemeddelelse.

Nyt fællesskab spirer

Fonden Københavns Madhus vil skabe et ’folkeligt spisehus’.

»Vi mener, at alle skal have ret og råd til et godt måltid mad. I det kommende spisehus vil vi servere velsmagende hjemmelavede retter, der er til at betale for børnefamilier og ældre såvel som unge på SU,« fortæller Hans Christian Smed, direktør i Fonden Københavns Madhus i en pressemeddelelse.

En del af helheden

Det skal ikke kun være madoplevelser, som fonden bidrager med

»Vi vil krydre maden med vedkommende kulturoplevelser og gå aktivt ind i de fantastiske projekter og begivenheder, som foregår på Onkel Dannys Plads,« garanterer Hans Christian Smed.

Den rigtige partner

Ifølge daglig leder af Onkel Dannys Plads, Peter Bække Olesen sker der meget i området lige nu. Og der passer madhuset godt ind.

»Fonden Københavns Madhus er de helt rigtige partnere for os, og det er dejligt, at de vil tage del i den fortsatte udvikling af Onkel Dannys Plads, hvor der sker rigtig meget lige nu,« siger leder af Onkel Dannys Plads, Peter Bække Olesen i en pressemeddelelse

Renoveringer på plads

Råhuset har netop gennemgået en omfattende renovering og lige nu er man på jagt efter nye samarbejdspartnere på 1. salen over spillestedet

På den anden side af pladsen er stærke interesseorganisationer samlet i Beboerhuset, hvor Jazz Danmark, Tempi og Sabaah holder til.

»Åbningen af et fællesskabsorienteret spisehus med fokus på gode råvarer er en vigtig brik i visionen om at skabe et mere sammenhængende kulturmekka i hjertet af Vesterbro, og vi glæder os til samarbejdet,« siger Peter Bække Olesen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Organist runder det halve århundrede

Blindes Arbejde fejrer 90 års jubilæum