Mette Broksø Thygesen fyldte rundt i søndags. Arkivfoto: René Mølskov

Direktør i Planetarium fylder rundt

Fødselsdag: Direktør i Planetarium, Mette Broksø Thygesen, fyldte søndag 7. april 50 år.

Naturvidenskab som bred folkelig kultur er blevet omdrejningspunktet for Mette Broksø Thygesens karrierer, der har bragt hende fra landjorden i Zoologiske Have og ud i rummet som direktør på Planetarium.

Da hun kom til Zoologisk Have i 1992 var det starten på en udvikling mod en moderne Zoologisk Have, hvor formidlingen og kommunikation kom i fokus og mange af dyrene fik nye hjem, som eksempelvis Tropezoo og Norman Fosters elefanthus.

Siden har hun været en tur forbi både DR Koncerthuset, været kommerciel direktør ved og med i etableringen af Den Blå Planet i Kastrup, som med 1,3 millioner gæster de første 12 måneder og et overskud på 38 millioner kroner blev en kæmpe succes. Efterfølgende havde hun en periode ved Experimentarium, hvor hun, igen som kommerciel direktør, på to år stod for opbygningen af ny organisation, ny forretningsstrategi, visuel identitet og brandingstrategi.

Fra kontoret i Planetarium på Vesterbro har den ivrige roer, dykker og havsvømmer udsigt til vandet på Sankt Jørgens Sø. Hendes drøm er, at hun i den nærmeste fremtid kan udskrive en arkitektkonkurrence med henblik på at åbne bygningen og forpladsen ud mod Gammel Kongevej og åbne Planetarium ud mod søen.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ren Oscar-stemning: Glimmer og gallefest i biografen

Prøv atletik ganske gratis i en måned