Paola van der Veen er kommet til B.93 i vinterpausen. Foto: Christian Midtgaard

Så er det damernes tur til at sparke til læderet

Kvindefodbold: Det bliver 10 afgørende kampe om at spille i den bedste række i fodbold for kvinder efter sommerferien (den har heddet 3F Ligaen, men gør den ikke længere, da herrernes superliga snart kommer til at hedde 3F).

Konkurrencen om de to oprykningspladser bliver hård fra ambitiøse FC Nordsjælland, de 3F Liga-erfarne Odense Q samt AaB, Næsby og Vildbjerg.

B.93’s ligakvinder indleder sæsonen ude mod Vildbjerg søndag den 7. april (første hjemmekamp er 13. april på Gentofte stadion), og cheftræner Anders Vang glæder sig til omsider at komme i gang.

Målsætningen er selvfølgelig at komme til at spille i den bedste række efter forårets 10 kvalifikationskampe, selv om de 5 andre hold er stærke, understreger han.

»Vi har fået en konkurrencedygtig trup og et mere professionelt set up omkring holdet,« begrunder han sin optimisme.

Anders Vang fortæller, at fire måneders forberedelse til sæsonen har været langt, også for langt. Men tiden har givet mulighed for at spille en masse nye spillere sammen og arbejde på at ramme det rigtige B.93-udtryk med possession-fodbold.

»Men det tager tid. Og det vigtigste de næste 10 kampe er, at vi vinder nogle fodboldkampe,« understreger han.

Som tidligere nævnt har B.93 tiltrukket en række meget interessante spillere i vinterpausen.

I denne uge annonceres endnu en udenlandsk forstærkning af holdet.

Dermed er tilgangene denne vinter hele ni nye spillere:

Tre spillere fra egne ungdomsrækker, herunder stortalentet Sofie Bredgaard, der har tegnet kontrakt med B.93 og netop har været med til at spille U17-landsholdet til U17-EM i maj.

Seks spillere udefra, herunder de store profiler Nicole Robertson (USA, købt i FC Nordsjælland) og Paola van der Veen (NL, skiftet fra USA). 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Hæder: Unik legetøjsforrretning er den første vinder af Månedens Østerbrobutik

Ren Oscar-stemning: Glimmer og gallefest i biografen