Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Pandamanien har for alvor ramt landet

SORT/HVIDT. Sjældent – eller rettere aldrig – har ankomsten af to dyr haft så stor mediebevågenhed, som da to sort/hvide bamser torsdag kom til landet.

PANDAERNE ER OVER OS: Efter fem års nedtælling landede København Zoos to nye beboere, kæmpepandaerne Mao Sun og Xing Er, torsdag i Københavns Lufthavn. Det skete under stor mediebevågenhed.

I lufthavnen stod blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og den kinesiske ambassadør i Danmark Deng Ying klar til at byde de to bamser velkomne.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019

På rejsen fra Panda Basen i Chengdu i Kina havde de to pandaer 500 kilo bambus med sig, som de kunne fortære i deres bokse ombord på flyet til Beijing. I Beijing fik pandaerne nyt vand og bambus.

Stille og rolige pandaer

Turen fra Kina til København gik ifølge videnskabelig direktør i København Zoo, Bengt Holst »fantastisk godt« og »lige efter planen«.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

»De har taget det stille og roligt, og de har spist meget undervejs,« udtalte han til TV 2.

En lille håndfuld demonstranter havde taget opstilling uden for lufthavnen for at demonstrere imod det, de ser som det officielle Danmarks knæfald for det kommunistiske Kina.

Pandaerne er udlånt fra Kina til Danmark i 15 år og forventes at blive et stort trækplaster i Zoo, hvor der er opført et spritnyt, BIG-arkitekttegnet pandaanlæg for 160 millioner kroner.

På onsdag 10. april er der gallaåbning for pandaerne i København Zoo med deltagelse af blandt andre Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary. Dagen efter fra kl. 09.00 er første mulighed for Zoos gæster til at opleve pandaerne ved selvsyn.

Foto: Thomas Sjorup/Ritzau Scanpix
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

ByBülow er Månedens Amagerbutik i marts

Ny kollektion til enhver kropsform