Joey Moe er klar til en ny sæson som coach i Voice Junior. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Klar til Voice Junior: »Jeg har aldrig glædet mig så meget«

Familieunderholdning. Joey Moe sætter sig for sjette gang i stolen som coach i underholdningsprogrammet Voice Junior. Den 33-årige sanger og sangskriver har vundet med sine unge artister tre gange før, men: »Det er utroligt, hvor lidt vi i grunden går op i det. Vi vil jo alle børnene det bedste,« fortæller Joey Moe.

KØBENHAVN: Lørdag 20. april er underholdningsprogrammet Voice Junior igen på tv-skærmen. Det er flyttet fra TV2 til Kanal 5, og der kommet en ny coach og nye tv-værter til, men R&B-sanger og sangskriver Joey Moe sidder igen i stolen som coach, som han har gjort i alle fem tidligere sæsoner. Og han glæder sig.

»Jeg har aldrig glædet mig så meget som til den her sæson. Jeg har altid glædet mig, men det her er den længste pause, Voice Junior har haft, mellem to sæsoner, så det har kriblet i mig for komme tilbage,« siger Joey Moe.

De første fem sæsoner var Wafande, Oh Land og Joey Moe coaches for de unge talenter. Men nu er Oh Land skiftet ud med Mette Lindberg. Og Jacob Riising bliver programmets nye vært.

Svært at sende børn hjem

De tre coaches sidder med ryggen til scenen, og udvælger de unge deltagere ud fra deres sangtalent.

Det kan 33-årige Joey Moe relatere sig til. Han blev selv som 17-årig opdaget af produktionsselskabet Nexus Music.

Kan du genkende dig selv i de unge talenter?

»Der er ikke nogen tvivl om, at de på mange måder er et spejl af en selv. Men der er alligevel sket et bevidsthedsskift. YouTube er kommet til, og børn ser via det de upolerede sider af livet. Det er også som om, de er lidt mere forberedt på kameraerne i dag.«

Hvad er det bedste ved at være coach?

»Jamen det er jo hele forløbet med at udvikle de unge mennesker, som er så modtagelige overfor de ting, man sender deres vej. Hele formatet er jo ikke orienteret mod en eller anden pokal man skal vinde – det handler om at være i nuet. Så vi har en konstant fest og hyggekrog, og bagefter følger vi dem pænt tilbage til skolen, og siger det var en sjov og meget lang forlænget weekend vi havde.«

Hvad er det værste?

»Når man skal sende dem ud, for man holder af dem, og det er små børn. De bliver meget kede af det – og det gør megaondt, det er en tung og svær post. Måske klarer de det i virkeligheden bedre end os. De tackler det godt, og forældrene er også gode.«

Sejr er ikke så vigtig

I de tre første sæsoner vandt Joey Moe med sine unge artister, og i de næste to vandt Oh Land. Men det betyder ikke ret meget for de tre coaches.

»Det er utroligt, hvor lidt vi i grunden går op i det. Det er de 10 allersidste minutter af sammenlagt tre måneders forløb. Jeg tror, det handler om for os, når vi har en artist i finalen, at de får det bedste afsæt i det miljø, de kommer fra. Og at barnet har det bedst muligt, og at vi afleverer barnet i det bedste lys – deres eget lys. Vi sidder inde i salen og har en fest, og når vi når til finalen, så vil vi jo alle børnene det bedste. Og hvis vi som coaches gik meget op i sejr, ville det smitte af på børnene.«

»Når en så vinder, er vi alle enige om, at det er den rigtige. Vi kender og hjælper hinanden på kryds og tværs, og det lyder som en kliché, men vi bliver som en familie. Det er børn, og vi giver highfives til alle.«

Akustisk koncertrække

Joey Moe er lige blevet færdig med en travl turné, der fredag blev afsluttet med to udsolgte koncerter i Århus.

Hvor har du det bedst: Som dommer i Voice Junior eller foran dit publikum, hvor du synger dit eget materiale?

»Jeg synes ikke, jeg foretrækker en ting alene. Det er en symfoni af det hele – det er som forskellige roller på en arbejdsplads. Og når jeg står i Voice Junior, savner jeg at være ude at spille, og når jeg er ude at spille, savner jeg Voice Junior. Jeg elsker det jeg laver, mere end nogensinde, jeg har aldrig lavet andet, og har aldrig haft mere lyst til at lave det, jeg gør nu.«

Koncertrækken i marts og april har været meget anderledes end Joey Moes tidligere shows. De har været akustiske og foregået i 12 forskellige kirker rundt om i landet.

Hvordan har det været at gå akustisk og synge i kirker?

»Det har været fuldstændig utroligt. Om man tror på en gud eller ej, man kan ikke tage den energi fra kirkens rum, som det har. Alt ved det snakker til mig. Der er mere på spil. Man giver lidt mere sig selv, og så kan man høre, hvor kompetente musikere jeg har med. Man kan også høre fejlene, alt er ude på spidsen, der er ikke et moment, du kan gemme dig bagved. Det er en prøve for mig hver gang, og jeg bruger mere energi på det her, end jeg gør ved 75 minutters show om sommeren, hvor jeg sveder og laver kolbøtter.«

»Og så er showet i kirkerne blevet længere og længere, snakken mellem numrene bliver forlænget. Jeg kan få lov at stå og åbne op og lukke folk endnu mere ind i liv, og de er lydhøre. Der sidder både mennesker og græder og griner, og nogen siger, at det er det fedeste, de har oplevet. Det er meget mere, end jeg havde turdet håbe på. Det er nogle gode stunder.«

Joey Moe er vokset op på Amager og har sammenlagt boet på øen i godt 25 år.

På en skala fra 1-10, hvor meget ama’rkaner er du?

»Jeg vil sige 9. Jeg bor der ikke lige nu, og med al respekt for de amagerkanere, der bor der – hvis man har nøglen til en matrikel på Amager, har man fortjent det sidste op til 10.«

»Men jeg har Amager tatoveret på mit bryst. Og jeg arbejder på at komme til at bo der igen.«

Voice Junior har premiere på Kanal 5 lørdag 20. april klokken 20.00 og kan streames på Dplay.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Bademoden anno 2019

Så er det frem med bøssen