Metrotog ved Flintholm Station. Foto: Arkivfoto.

Her er der 65 millioner passagerer

TRAFIKTAL: Med knap 65 millioner passagerer blev 2018 et godt år for Metroselskabet. Passagerstigningen er på to procent i forhold til 2017, og de ekstra 1,2 mio. passagerer giver selskabet et overskud på 300 mio. kr.

KØBENHAVN: »Gennem 2018 er antallet af metropassagerer fortsat med at vokse. Det er glædeligt, at så mange vælger at bruge metroen. Ikke mindst, når man kan se, at den øvrige kollektive transport er udfordret af faldende passagertal. Den vækst er værd at notere sig, også set i lyset af, at det er lykkedes at skabe denne passagervækst i metroen uden offentligt driftstilskud,« udtaler Jørn Neergaard Larsen, bestyrelsesformand i Metroselskabet, i en pressemeddelelse som en kommentar til Metroselskabets årsregnskab for 2018.

For at øge kapaciteten arbejdes der blandt andet med ny sædeopsætning i metroens tog, hyppigere afgange i myldretiden og kampagner, som skal hjælpe metroens passagerer til en mere hensigtsmæssig adfærd, så den høje driftsstabilitet kan opretholdes, og der skabes plads til de mange nye passagerer.

»De mange passagerer har æren for det stærke resultat på bundlinjen, og vi glæder os til at give dem mere metro og mere plads i løbet af i år. Derfor har vi i 2018 sat gang i en række kapacitetsforbedrende tiltag, der skal skabe plads til flere passagerer i fremtiden, så vi opretholder en god service,« siger Jørn Neergaard Larsen.

Ny metrolinje åbner i år

Metroselskabet kan se frem til endnu flere passagerer i år, når Cityringen åbner til sommer.Og næste år åbner Nordhavnslinjen.

»I 2018 har der været fuldt fokus på vores anlægsaktiviteter i den afsluttende fase, og med den forventede åbning af Cityringen til sommer er det naturligt, at særligt dette projekt tiltrækker sig stor opmærksomhed. Mod udgangen af 2018 var der en tilfredsstillende fremdrift på byggeriet af Cityringen, og i efteråret passerede byggeriet en afgørende milepæl. Vi følger projektet tæt, og vi vil løbende orienterer vores ejere og offentlighed om fremdriften på Cityringen og vores øvrige anlægsprojekter,« siger Jørn Neergaard Larsen.

Metroselskabet i tal 2018

  • Årets resultat før af- og nedskrivninger udgør for 2018 et overskud på 292 mio. kr. Det er 84 mio. kr. bedre end forventet i forhold til budgettet. Metroselskabet modtager ikke offentlige driftstilskud.
  • Selskabets over­skudsgrad af primær drift udgør 23 procent Dette er også højere end forventet.
  • Passagertallet lå i 2018 på knap 64,7 mio. passagerer, svarende til 1,1 mio. flere passagerer end forventet.
  • Væksten i antal passagerer udgjorde en stigning på 1,2 mio. passagerer i forhold til 2017. Det svarer til positiv vækst 2 pct.
  • Driftspålideligheden lå på 99,2 pct. af de ca. 13.000 daglige afgange. I myldretiden kørte 98,5 % af togene til tiden.
  • Kundetilfredsheden lå på 96 pct..
  • Otte nye tog blev indkøbt til linjerne M1og M2 for at skabe plads til de mange passagerer, der forventes i fremtiden.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mor strøg til tops og er nu nomineret til pris

Liv under Bispeengbuen: Første spadestik til projekt under Buen