Det lovende skateboardtalent Luke Lyngstrøm ude foran X-Hall, som er lukket på tredje år. Parken har stået færdig siden 2016. Foto: Martin Sørensen

Wow 🤩 Like 👍

Udvikling: Skatepark et skridt tættere på at åbne

SKATEPARK. Forleden bragte Nørrebro/Nordvest Bladet historien om millionprojektet X-Hall, som ligger øde hen på tredje år. Nu er der kommet skub i tingene. Godkendelsen fra Vejdirektoratet er i hus, og dermed er skateparken et skridt tættere på at åbne. Teknik- og miljøborgmesteren forventer, at den vil åbne inden sommer.

UDVIKLING: Nu er der gode nyheder til de mange skatere fra Nørrebro, som på tredje år venter på, at skateparken X-Hall, som ligger i et tunnelrør under Bispeengbuen, kan tages i brug.

Københavns Kommune har netop modtaget en godkendelse fra Vejdirektoratet, som giver tilladelse til, at man opretter en adresse på X-Hall, så Hovedstadens Beredskab har en specifik adresse at rykke ud til i tilfælde af brand. De giver i samme ombæring tiladelse til, at man etablerer en brandvej fra Bispeengbuen, da biler på nuværende tidspunkt ikke har adgang til X-Hall.

Det betyder med andre ord, at X-hall, som er løbet op i knap ni millioner kroner, er et skridt tættere på for første gang at kunne slå dørene op for offentligheden.

De sidste brikker

Næste skridt er, at Hovedstadens Beredskab skal tildele brandalarmeringssystemet i X-Hall et nummer samt den nye adresse. Når det er på plads, kontakter Københavns Kommune Frederiksberg Kommune og beder dem om en ibrugtagningstilladelse, og så skulle X-Hall langt om længe gerne kunne tages i brug.

Det glæder teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

»Jeg er rigtig glad for, at nogle af de allersidste brikker nu er faldet på plads, og det tyder på, at vi endelig kan slå dørene op til X-Hall inden sommer,« siger hun og tilføjer:

»X-hall har været ramt af en række uforudsigelige uheld, som har forsinket projektet gang på gang. Den slags kan vi desværre ikke gardere os imod, men vi vil selvfølgelig se på, hvad vi kan lære af processen. Man skal dog have med i tankerne, at X-hall er er ret unikt projekt med mange forskellige parter involveret, hvilket har gjort processen mere kompliceret end sædvanligt.«

Forbeholden skaterglæde

Skater Thomas Kring glæder sig også over udviklingen i sagen, men er fortsat lidt forbeholden over for kommunens forventninger.

»Det er super cool, at der endelig er nogen, der tager ansvar. Men det er også utrolig sørgeligt at se, at en opgave, der skule være så svær, at den ikke kan løses i løbet af så mange år, pludselig kan løses efter lidt avisomtale,« siger han og tilføjer:

»I skateboarding siger vi ’actions speak louder than words’, så lad os se. Døren er fortsat lukket.«

 

LÆS DEN FØRSTE ARTIKEL OM SAGEN HER

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Copenhagen Jazz Festival: Tre navne er offentliggjort

Frederiksberg-forfatter skriver om ensomhed og selvbedrag