Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Headspace skal fokusere på forebyggelse

PSYKIATRI: Region Hovedstaden og Headspace styrker rådgivningen til psykisk sårbare børn og unge i nyt samarbejde. Der skal større fokus på den tidlige forebyggende indsats til børn og unge. Derfor har Region Hovedstadens Psykiatri og Headspace indgået et nyt samarbejde, der skal sikre børn og unge hurtigere hjælp og rådgivning om psykisk sårbarhed.

Det nye samarbejde betyder konkret, at en psykiatrifaglig rådgiver fra PsykInfo under Region Hovedstadens Psykiatri en dag om ugen skal sparre og samarbejde med medarbejdere og de frivillige rådgivere i blandt andet Headspaces center i Ravnsborggade 2. Tanken er, at de frivillige hos Headspace skal klædes endnu bedre på til at rådgive og hjælpe børn og unge videre til relevant psykiatrisk hjælp eller støtte.

I forbindelse med Region Hovedstadens budgetvedtagelse for 2019 besluttede regionsrådet at styrke samarbejdet med kommuner og civilsamfund. Til det blev der afsat 0,5 millioner kroner årligt til at etablere et samarbejde mellem Headspace og Region Hovedstadens Psykiatri, og det er den beslutning, der nu udmøntes i praksis.

Det bedste fra begge verdener

Alle de involverede parter tror på at man ved at samarbejde på tværs, hvor fagprofessionelle og frivillige bruger deres kompetencer, får det bedste fra begge verdener. Headspace Danmark har siden 2014 haft et lignende samarbejde i Region Syddanmark, hvor erfaringerne er, at det blandt andet fremmer de unges bedring.

Det nye samarbejde trådte i kraft 1. april og vil i første omgang køre som et 1-årigt pilotprojekt. Efter pilotperioden vil samarbejdsmodellen blive evalueret og eventuelt justeret, inden den bliver gjort permanent.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Kom af med stressen i Apostelkirken

Kryds åbnet igen efter trafikuheld: To kørt på hospitalet