Lederen af Frederiksberg Filmværksted, Thomas Nielsen. Foto: Martin Sørensen

Frederiksberg Filmværksteds skæbne afgøres til efteråret

I FARE. Frederiksberg Filmværksted, der ligger på Danasvej, er i farezonen efter tilbuddet åben skole’ er blevet sparet væk. Leder Thomas Nielsen er bekymret. Filmværkstedets skæbne afgøres ved budgetforhandlingerne til september.

Besparelse: Frederiksberg Filmværksted, der ligger på biblioteket på Danasvej, har eksisteret i seks år. Om der kommer en syvende fødselsdag at fejre er ikke sikkert, da filmværkstedet er truet på sin eksistens, da pengene fra kommunekassen stopper.

Leder af filmværkstedet, Thomas Nielsen, fortæller:

»Da vi gik fra frivillig til professionel projekt, fik vi en tre årig bevilling fra 2014-2016, der så blev forlænget tre år, så vi har penge til resten af året. Men jeg kan godt blive lidt bekymret om politikerne husker alle de gode ting, vi laver,« siger han.

Som en tyv i natten

Ved sidste års budgetforhandlinger blev støtten på en halv million kroner til Frederiksberg Filmværksted sparet væk, som en tyv i natten, uden at man kontaktede filmværkstedet.

Thomas Nielsen håber, at den tre-årige støtte bliver forvandlet til en permanent løsning lige som f.eks. Billedskolen har.

Han er dog lidt forundret over, at støtten er blevet fjernet, da filmværkstedet har fin succes med at undervise alle 6. klasser i at lave film.

»Vi laver en masse gode ting med skolerne og Storm P. Museet. Vi har længe kørt et obligatorisk fag, hvor 6. klasserne kommer hos os og laver film, men næste år er det sparet væk, så vi mister både undervisere og know how,« siger han.

Skåret med halv million

Thomas Nielsen ville gerne have haft en henvendelse fra rådhuset om, at den økonomiske støtte bliver fjernet. Støtten til ’åben skole’ blev ved sidste års budgetforhandlinger skåret fra 2,4 millioner kroner til 1,9 millioner kroner.

»Jeg synes, at det er ubehageligt at støtten til ’åbne skoler’ bare blev fjernet, da der skulle spares en halv million kroner, og vi blev ikke spurgt.

Jeg føler ikke, at det er den rette beslutning, så vi kæmper for at vi skal leve videre,« fortæller Thomas Nielsen, der fortæller at eleverne laver billedfortællinger og storyboards med Storm P. Museet og laver så selve filmen på filmværkstedet på Danasvej.

En del af kulturskole

Thomas Nielsen håber, at Frederiksberg Filmværksted kommer til at bestå og en dag bliver en del af kulturskolen, der en dag slår dørene op på Rosenørns Allé ved Musikkonservatoriet.

»Vi har manglet en snak med politikerne, så da støtten blev fjernet kom det noget bag på os.

Her på filmværkstedet krydser vi fingre for fremtiden, så vi ikke bare bliver et tal på et stykke papir. Vi brænder for det vi laver, og det har vi gjort i seks år,« siger Thomas Nielsen, der krydser fingre for fremtiden, når budgetforhandlingerne går i gang til september.

Tilbud til 6. klasserne

Ole Thøger, der er musik- og kulturskoleleder på Musikhøjskolen i Smallegade hvor Frederiksberg Filmværksted hører under, fortæller om besparelsen:

»Aktiviteterne om ’åben skole’, et tilbud til 6. klasserne, er blevet frataget Frederiksberg Filmværksted og er sparet væk. Grundbevillingen er under behandling lige nu, men er indstillet til budgetforhandlingerne i september. Men politikerne skal gerne beslutte at filmværkstedet skal videre, stedet dør hvis det ikke sker,« siger han.

Men han vil ikke male fanden på væggen.

»Jeg er optimist, da filmværkstedet har været en stor succes, og tanken om at udvikle en kulturskole så vil det være mærkligt at slagte filmværkstedet,« siger Ole Thøger.

Bidrager til kulturlivet

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), siger:

» Frederiksberg Filmværksted har siden 2014 på mange forskellige måder bidraget til kulturlivet på Frederiksberg og til den brede vifte af tilbud om kulturelle aktiviteter, vi har til kommunens børn og unge. Filmværkstedet vil også være en helt naturlig del af tilbuddene på den kommende Kultur- og Musikskole, når vi forhåbentlig får den op at stå i løbet af et par år. Bevillingen til filmværkstedet udløber med udgangen af 2019, og det er derfor meget fint, at Kultur- og Fritidsudvalget allerede har sat sagen på dagsordenen til budgetdrøftelserne i september, hvor jeg håber, vi kan finde penge til en fortsættelse. Det synes jeg personligt ville være det rigtige i anerkendelse af det gode arbejde, der allerede er blevet lavet.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DEBAT: Mere fodbold til børn og unge på Vesterbro

0

Se billederne: Kæmpekran sætter bro på plads i havnen