Haha 😆 Wow 🤩 Like 👍

Tivoli klar med ny sæson

FORLYSTELSER: Tivoli er klar til en ny sæson. Det er 176 år siden det skete første gang, og med mottoet ‘Altid som aldrig før’ er Tivoli klar med både traditioner og fornyelser.

Se video fra åbningen af tivoli her:

Video: Tivoli

Det første der ramte næsen ved presse-præsentationen onsdag middag var duften af hyacinter. Der er også plantet 17.000 af dem i anledning af åbningens påsketema. De hårdtarbejdende gartnere slog græs og satte blomster ud lige til det sidste. Foruden påskeliljer og papegøjebuske lagde de også 6000 kvadratmeter nyt græs.

Tivolis direktør Lars Liebst lægger ikke skjul på, at han igen i år har store forventninger:

“I år skruer vi op for alt det, som folk kender og elsker ved Tivoli: Den danske nationale frokostret – smørrebrødet – får sin egen festival. Fem forlystelser bliver enten fornyet eller får tilført et ekstra gear. Jazzen får endnu mere fokus og Caroline Henderson optræder som Elle Fitzgerrald i Glassalen sammen med andre store divaer, der har stået på den scene.”

Nye forlystelser

Der har altid været et enormt fokus på forlystelser og 2019 er om noget et år, hvor de er i fokus. I år investerer Tivoli for cirka 100 millioner kroner i forlystelserne.

Rutsjebanen Kamelen bliver den første forlystelsesnyhed, som gæsterne får glæde af. Kamelen erstatter Karavanen (tidligere Mariehønen), der er gået på pension. Turen i Kamelen bliver længere, og den har et design i orientalsk stil med kupler og minaret. Med 26 km i timen kører den tilpas hurtigt til, at børn, og såmænd også voksne, får sug i maven i svingene. Kamelen er klar fra den 4. april, hvor Pjerrot klipper det røde bånd. I Det muntre Hjørne kredser temaet sig om stjerner, galakser og planeter, og her finder man den 4G-stærke Aquila og Den lille Drage. Den lille Drage får ny scenografi med Rasmus Klump som omdrejningspunkt og er klar til at lette fra sæsonstart.

3-i-1-forlystelsen Fatamorgana er med sit høje tårn med minaret-inspireret spir blevet et pejlemærke. Men den kan blive endnu vildere. Så fra juni får den en vertikal vippe-funktion på de store sæder, der i forvejen drejer rundt i 45 meters højde og udsætter gæsterne for 2,5 G-kraft. Radiobilerne får nyt design, antennerne skrottes, farten sættes op, og de får mere plads. De bliver køreklar fra juli.

Rutsjebanen Odinexpressen erstattes efter 30 millioner gæsteture af Mælkevejen. Her må forlystelsesentusiaster væbne sig med lidt tålmodighed til åbningen af Jul i Tivoli. Den vil være under ombygning i sommersæsonen.

 

FAKTA: GRØNT TIVOLI 2019

  • 119.000 Forårsløg er på vej op af jorden, heraf er der bl.a. 85.000 tulipaner.
  • Der er udlagt i alt 6.000 m2 rullegræs i Haven.
  • Foran Pantomimeteatret er der plantet en mark med 26.000 påskeliljer.
  • I Haven er der placeret to blomstermarker med i alt 17.000 velduftende hyacinter.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Nedlagt toilet bliver sat op igen

Nomineret til kulturpris: De gør stadig byen grønnere