Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Se billederne: Kæmpekran sætter bro på plads i havnen

I disse dage bliver brofagene til Lille Langebro monteret. Broelementerne ankom til Københavns Havn i går. De er fragtet hertil på pram fra Rotterdam.

Nu skal de fire broelementer frigøres fra den pram de ligger på, og herefter skal elementerne løftes hen på deres respektive pladser af kæmpekranen Hebo.

»Vi har ventet i spænding på dette øjeblik. Nu krydser vi fingre for, at alt går som det skal, så vi får monteret Københavns nye cykel- og gangbro sikkert og trygt,« siger Peter Fangel Poulsen, projektchef i Realdania By & Byg.

Lille Langebro skulle efter planen være åbnet i efteråret 2018. Men da en kran knækkede og ødelagde de fire brofag under lastningen på en pram, der skulle bringe broen fra den hollandske entreprenør i Rotterdam til København, blev åbningen udskudt et år.

Delvis afspærring af havnen
Nu prøver man så igen. Arbejdet med at løfte elementerne på plads sker over de kommende dage, og mens arbejdet står på, vil Københavns Havn blive spærret for gennemsejlende trafik fra Frederiksholms Kanal og til Langebro i tidsrummet kl. 06.00-18.00. Herefter vil broen efter planen være monteret og justering og test af broen går i gang. Den del af arbejdet vil ikke kræve de store afspærringer af havnen.

»Det er komplekst at bygge broer, så der venter en del arbejde med at justere broen til og efterfølgende teste den, så den er klar og sikker til alle de cyklister og gående, som venter på at kunne benytte den,« siger Peter Fangel Poulsen.

Lille Langebro skal aflaste Langebro, der bliver benyttet af mere end 40.000 cyklister på hverdage. Den kommende skaber bedre vilkår for og cyklister, og bringer, sammen med BLOX, byen og havnen tættere på hinanden. Efter planen åbner Lille Langebro i efteråret 2019.

Fakta om Lille Langebro

  • Lille Langebro er en gave fra Realdania til København.
  • Det er Realdanias datterselskab Realdania By & Byg, der er bygherre på broen.
  • Det forventes af den nye cykel- og gangbro får mellem 6.000 – 10.500 daglige brugere.
  • Broen er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med de britiske arkitekter Wilkinson Eyre og danske Urban Agency.
  • Totalentreprenør på broen er et joint venture mellem de to hollandske entreprenører Mobilis Danmark og Hollandia Infra.
  • Lille Langebro fik sit navn i juni 2017 efter en åben navnekonkurrence med mere end 1.000 forslag.
  • Lille Langebro ventes at åbne i efteråret 2019.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Frederiksberg Filmværksteds skæbne afgøres til efteråret

Nedlagt toilet bliver sat op igen