Arkivfoto: Martin Sørensen

Nedlagt toilet bliver sat op igen

KOMMUNALT. Det meget omdiskuterede toilet, som sidste år blev pillet ned på Mozarts Plads, bliver nu sat op igen på en ny permanent placering i Sydhavnen. Det var et af flere lokale punkter i årets Overførselssag.

POLITIK: Da metrobyggeriet gik i gang sidste sommer, måtte Sydhavnen sige farvel til det offentlige toilet. Siden har der været en midlertidig løsning.

Nu har politikene fra syv partier på Københavns Rådhus fundet penge til et nyt toilet. Nærmere bestemt 400.000 kroner.

»For at finde den bedste placering vil forvaltningen nu gå i dialog med brugerne i området. Det forventes at toilettet kan tages i brug i slutningen af 2019,« skriver medlem af Borgerrepræsentationen, Susan Hedlund (S) i et debatindlæg andetsteds i avisen.

I det store billede var toilettet en lille brik, da politikerne fordelte i alt lige knap 800 millioner kroner – ubrugte midler fra budget 2018 i den såkaldte Overførselssag.

Millioner til skolebyggeri

På Sluseholmen er der tidligere afsat penge til at opføre en skole, men med overførselssagen afsættes der penge til opførelsen af et parkeringshus og en svingbane samt til midlertidige pavilloner i forbindelse med tidlig opstart på Enghave Brygge og Teglholmsgade ved Skolen i Sydhavnen.

Der er også afsat penge til at forandre Københavns udsatte boligområder, herunder Folehaven i Valby. Københavns Kommune har allerede igangsat en gennemgribende forandring af både Tingbjerg og Mjølnerparken. Der afsættes nu penge til blandt andet at analysere, hvordan de øvrige udsatte boligområder kan forandres og styrkes.

Indsats for unge hjemløse

I Valby er der endvidere afsat penge til opstart af et treårigt forsøg med beskæftigelsesindsats for unge hjemløse på Hellebro. Hellebro er en privat velgørende forening, der bl.a. har botilbud og værested for unge hjemløse.

FAKTA: SÅDAN BLEV MILLIONERNE FORDELT I VALBY OG KGS. ENGHAVE

Udvalgte punkter fra Overførselssagen

  • Anlæg vedrørende nøglefærdige daginstitutioner – 2,4 millioner kroner
  • Leje af pavilloner i forbindelse med tidlig opstart af daginstitioner – 13 millioner kroner
  • Lejede pavillioner ved Kirsebærhavens Skole i forbindelse med specialundervisning – 9,6 millioner kroner
  • Boligsociale helhedsplaner Sjælør/Sydhavn, Folehaven – 5,3 millioner kroner
  • Hellebro – beskæftigelsesindsats for unge hjemløse – 0,6 millioner kroner
  • Supplerende anlægsbevilling, skolen ved Sluseholmen – 104 millioner kroner
  • Genopsætning af toilet i Sydhavnen – 0,4 millioner kroner

Kilde: Københavns Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Se billederne: Kæmpekran sætter bro på plads i havnen

Tivoli klar med ny sæson