Banen ved Litauens Plads er en af de bybaner, der måske skal bruges til organiseret fodboldtræning, skriver Jonas Bjørn Jensen (A). Arkivfoto: Rikke Milling.

DEBAT: Mere fodbold til børn og unge på Vesterbro

…Debat

AF: Jonas bjørn Jensen (S), politisk ordfører og Niels E. Bjerrum (S), teknik- og milijøordfører

SPORT: Børn og unge i København vil rigtig gerne spille fodbold, men desværre er der ikke fodboldbaner nok til, at alle fodboldglade børn kan få græs under fødderne. Men i sidste uge tog vi et vigtigt skridt mod at give flere børn og unge her på Vesterbro og i Kgs. Enghave mulighed for at spille fodbold. Med de netop overståede overførselsforhandlinger, hvor ikke anvendte midler fra sidste års budget skal placeres, er det lykkedes os at skaffe penge til projektet “Brobold”, som blandt andre Vestia står bag. Projektet går ud på, at vi omdanner mindre baner i byrummet, så de også egner sig til organiseret fodboldtræning for de yngste spillere. Det er en rigtig god nyhed for byens aktivitetsglade yngre borgere, at det nu bliver nemmere at få adgang til en fodboldbane. Her på Vesterbro og i Kgs. Enghave skal vi nu fx undersøge, om de små baner ved DGI Byen og Bavnehøj Skole kan bruges, ligesom vi undersøger muligheder ved Litauens Plads, Enghave Plads, Ellebjerg Skole, Sdr. Boulevard og flere andre steder. Med dette initiativ er håbet også, at foreningerne får bedre fat i de unge fra byens udsatte byområder, hvor foreningsdeltagelsen i dag er forholdsvis lav. Det skyldes blandt andet, at afstanden fra bopæl til idrætsaktivitet har stor betydning for deltagelsen hos børn med lav forældreopbakning i de udsatte byområder. Ved at opdyrke alternative fodboldbaner, som ligger tættere på børnenes bopæl, vil det kunne trække børn ind i klubberne, som ikke normalt ville finde ind i foreningsfællesskaberne. På sigt kan dette bidrage til en bedre lokal sammenhængskraft i de områder, hvor der etableres baner.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tyvstart fire måneder før premiere: Jonatan Spang tester nyt show

Frederiksberg Filmværksteds skæbne afgøres til efteråret